marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieIlie Bolojan anunţă o INVESTIŢIE MAJORĂ la Oradea: 650 milioane euro într-o...

Ilie Bolojan anunţă o INVESTIŢIE MAJORĂ la Oradea: 650 milioane euro într-o nouă fabrică. Ce se va produce acolo?

Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a anunţat, marţi seara, că finlandezii de la Nokian Tyres vor investi 650 de milioane de euro într-o nouă fabrică de anvelope ce se va construi la Oradea, pe terenului unei foste centrale termice.

Firma finlandeză s-a retras recent din Rusia şi face prima investiţie majoră în România.

Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor:

„INVESTIȚIE MAJORĂ ÎN ORADEA

Pe lângă distrugerile și tragediile cauzate de războiul din Ucraina, se reconfigurează piețele și afacerile în această parte a lumii.

Pe fondul sancțiunilor aplicate Rusiei, firmele occidentale au început să-și reloce activitățile din această țară.

În acest context, compania Nokian, lider în producția de anvelope premium, de iarnă, a decis să-și reloce activitățile în România, la Oradea, urmând să construiască o fabrică nouă pe terenul fostului CET 2. Aceasta va fi una din cele mai mari investiții străine din România din ultimii ani, generând peste 500 de noi locuri de muncă directe, plus cele care se vor crea în activitățile conexe. (…)

Mulțumesc investitorilor pentru decizia luată. Ajutorul garantat de Guvernul României și sprijinul Primăriei Oradea au avut o contribuție importantă.” – a scris Ilie Bolojan.

Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025.

Compania Nokian Tyres, care are deja fabrici în Finlanda și SUA, a declarat că noua capacitate de producţie de la Oradea va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industrie.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente