duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieConsiliul Județean Hunedoara investește în aparatură medicală performantă

Consiliul Județean Hunedoara investește în aparatură medicală performantă

Spitalul Județean de Urgență Deva (SJU Deva), aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, va fi dotat cu aparatură performantă pentru investigații medicale în domeniul cardiologiei.

”Am convocat, astăzi (miercuri – n. n.), o ședință extraordinară pentru rectificarea pozitivă a bugetului Spitalului Județean de Urgență din Deva cu 5,77 milioane de lei, bani care vor fi folosiți în principal pentru achiziția unui angiograf.

Aparatul va fi folosit de medicii cardiologi pentru a efectua proceduri minim invazive de diagnostic și tratament.” – a anunțat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Laurențiu Nistor: Statisticile arată că aproape 100 de mii de locuitori ai județului Hunedoara se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, de aceea cred că este necesar ca administrațiile locale și autoritățile sanitare să se implice atât în acțiuni de prevenire a apariției acestor boli, cât și în asigurarea celor necesare pentru tratament.

”Pe lângă echipamentul amintit, SJU Deva va achiziționa o stație de monitorizare a funcțiilor vitale, un monitor portabil, un ventilator mecanic, un stimulator extern, un electrocardiograf, un defibrilator și un ecocardiograf portabil.

Fondurile pentru această investiție sunt asigurate din bugetul Ministerului Sănătății și din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.” – a declarat, ieri, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente