test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATELaurențiu Nistor dă vestea cea bună: Se poate! Tarife REDUSE cu 50%...

Laurențiu Nistor dă vestea cea bună: Se poate! Tarife REDUSE cu 50% la energie pentru locuitorii Munților Apuseni

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a făcut astăzi anunțul oficial pe care îl așteptau locuitorii Munților Apuseni: tarife reduse cu 50% la energie, pentru început în municipiul Brad și urmează celelalte 15 comune prevăzute în lege.

Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 prevede aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, printre care se regăsesc și localități din județul Hunedoara.

Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad și ai unui număr de 15 comune (Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus (parțial), Crișcior, Geoagiu (parțial), Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara).

Anunțul făcut astăzi de Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

Iată că se poate!

Am primit cu multă satisfacție vestea că principalul furnizor de energie electrică la care sunt abonați locuitorii municipiului Brad a anunțat că tarifele vor scădea cu 50%, așa cum prevede legislația!

Am atras atenția public și în scris că, deși există legislație în acest sens, locuitorii Munților Apuseni nu beneficiază de reducerea de tarif.

Încă din vară, mai precis în data de 27 iulie, am transmis o primă adresă în atenția premierului Nicolae Ciucă, în care semnalam această stare de fapt.

De asemenea, în data de 21 septembrie a.c. am revenit cu un apel public adresat, de această dată, ministrului Energiei.

Deoarece nu am primit niciun răspuns, în 29 septembrie a.c., am revenit și am transmis adrese către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în care semnalam faptul că drepturile acordate prin lege locuitorilor din Munții Apuseni nu sunt respectate de către furnizorul de energie electrică.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara: ”Chiar dacă instituția pe care o reprezint nu are atribuții în acest sens, eu, în calitate de președinte ales al Consiliului Județean Hunedoara nu puteam rămâne pasiv la problemele ridicate de locuitorii din această zonă.

Chiar dacă instituția pe care o reprezint nu are atribuții în acest sens, eu, în calitate de președinte ales al Consiliului Județean Hunedoara nu puteam rămâne pasiv la problemele ridicate de locuitorii din această zonă.

M-am implicat, iar toate demersurile pe care le-am făcut au fost comunicate public către dumneavoastră.

În cele din urmă, se face dreptate pentru locuitorii din municipiul Brad. Este un început, pentru că zona hunedoreană a Apusenilor mai numără încă 15 comune și orașul Geoagiu.

Iată că se poate, spun din nou! Bucuria este cu atât mai mare cu cât suntem în pragul iernii, iar aceste facturi reduse vor ușura povara financiară de pe umerii cetățenilor. Aștept cu mult interes ca acest lucru să se întâmple și în celelalte localități!

NOTĂ:

Poate se trezesc şi primarii din:

#BaiaDeCriș#Balșa#Băița#Blăjeni#Buceș#Bucureșci#BulzeștiiDeSus#CertejuDeSus #Crișcior#Geoagiu #LuncoiuDeJos#Ribița#Tomești#VațaDeJos#Vălișoara

poate…

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente