joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăOPINIISTEAUA FĂRĂ NUME dar cu trei prenume coboară de pe scenă. Călin...

STEAUA FĂRĂ NUME dar cu trei prenume coboară de pe scenă. Călin Petru Marian nu mai e PREFECT

Călin Petru Marian (PNL) nu mai este prefect al județului Hunedoara. Guvernul României, întrunit în ședință joi, 11 aprilie, l-a eliberat din fucție.

Decizia Guvernului vine ca urmare a faptului că Marian Călin Petru candidează la alegerile din 9 iunie pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Păstrarea sa în funcția de prefect, concomitent cu rolul de competitor electoral ar fi dus la o stare de incompatiblitate evidentă.

Prefectul, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, dispune de autoritatea de a influența direct sau indirect procedurile electorale, de la organizarea secțiilor de votare până la numirea și formarea personalului implicat în procesul electoral.

În aceste condiții, un prefect care este și candidat activ în cursa electorală, într-o funcție cheie de supraveghere a alegerilor, s-ar afla într-un conflict de interese evident.

Alți prefecți care au dorit să candideze și-au dat demisia din funcție.

Astăzi au fost eliberați din funcție 14 prefecţi şi 11 subprefecţi și au fost numiți în funcție 14 prefecţi şi şapte subprefecţi.

Hotărârea Guvernului intră în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial.

Tot prin decizia de joi a Guvernului, în funcția de prefect al județului Hunedoara a fost numită avocata Florina Doris Visirin (PNL), care a ocupat până astăzi funcția de secretar general al Primăriei Municipiului Deva (prin dispoziție a Primarului, nu prin concurs pe post).

Scurt istoric al mandatului de prefect a lui Călin Petru Marian

De-a lungul celor trei ani și jumătate de mandat, prefectul Călin Petru Marian s-a remarcat în mod deosebit prin participarea la aproape toate nedeile, festivalurile, serbările câmpenești, horele, zilele orașelor și comunelor, târnosirile de biserici, tăierile de panglici din județ șamd.

Au fost PESTE 1.700 de evenimente de acest gen, după cum el însuși a recunoscut, într-un ”raport de activitate” postat pe Facebook:

.

O galerie foto cu zeci de mii de poze postate pe rețelele de socializare stă mărturie acestor trei ani și jumătate de zile fericite în ceea ce s-ar putea numi Agenția de turism și voie bună Prefect Tour.

Foto: Facebook/Călin Petru Marian

Mai puțin a lucrat pentru ceea ce îi cerea fișa postului: asigurarea implementării la nivel local a politicilor guvernamentale (Codul Administrativ – Art. 252 alin. a).

Exemplu: a lucrat DELOC pentru aplicarea O.G. nr.27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și care beneficiază de o reducere cu 50% a preţului final al energiei electrice/gazelor naturale/energiei termice aferent contractului de furnizare încheiat.

Adică ”moții mei”, pentru care domnul Călin Petru Marian lăcrima de emoție și vibra de patriotism, ar fi putut plăti energia electrică, gazele sau energia termică LA JUMĂTATE DE PREȚ dacă prefectul, de loc din Țara Moților, ar fi făcut CEVA, ORICE, pentru respectarea legii în județul Hunedoara și pentru binele hunedorenilor.

Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad și ai unui număr de 15 comune (Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus, Crișcior, Geoagiu, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara) – care ar fi putut beneficia de aceste REDUCERI dacă legea ar fi fost aplicată!

Toți acești oameni ar fi putut plăti curentul electric, gazele sau energia termică LA JUMĂTATE DE PREȚ dacă domnul Călin Petru Marian, prefect, născut la Baia de Criș, și-ar fi făcut timp între două ceaune, o călărire și-o sfințire de biserică să se ocupe și de ”moții mei” și de nevoile lor reale.

La Alba, în județul vecin, s-a putut! Acolo, Prefectura n-a petrecut doar pe la nedei:

Încă din anul 2022, Prefectura Alba s-a preocupat de acest subiect:

Alin Bena

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente