sâmbătă, mai 4, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieSIMERIA este a treia localitate din județ care va avea un consorțiu...

SIMERIA este a treia localitate din județ care va avea un consorțiu pentru învățământul dual

După Deva și Hunedoara, Simeria este a treia localitate din județul Hunedoara care va avea un consorțiu regional integrat pentru învățământul dual.

Investiția, cu o valoare de peste 25 de milioane de euro, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, le permite tinerilor să învețe o meserie și, după terminarea studiilor, să aibă un loc de muncă asigurat.

Astăzi, la Primăria Simeria a fost prezentat proiectul câștigat de administrația locală.

Campusul profesional liceal și universitar va fi construit în zona Parcului Dendrologic, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Simeria.

Construcția va cuprinde săli de cursuri, spații administrative, sală de conferințe, ateliere practice, spații de cazare și cantină, bibliotecă, bază sportivă, parcări și spații verzi. În cadrul campusului vor învăța cel puțin 200 de elevi și 100 de studenți anual.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

”Este de datoria noastră să le oferim un viitor, în acest județ, tinerilor care obțin rezultate excelente la învățătură, dar și celor care vor să se specializeze într-o meserie. Viitorii specialiști trebuie să aibă un loc de muncă asigurat, dar și bine plătit, aici, la ei acasă.

Ne-am alăturat acestui proiect, deoarece credem în ideea realizării sale în orașul Simeria. Este o zonă care are potențial de dezvoltare, Simeria este nod feroviar, are ieșire imediată la autostrada și are în jurul său capacități de producție importante, care oferă locuri de muncă și care au tot mai mare nevoie de personal specializat.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Proiectul „TehnoHubVest” va fi implementat de 23 de parteneri: 2 universități, 9 licee tehnologice, 8 companii private, AJOFM Hunedoara, Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Orașului Simeria, care este lider de proiect.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente