joi, mai 9, 2024
No menu items!
AcasăCulturăMotiv de petrecere pentru Daniela și Daniel: Astăzi, 17 decembrie, este sărbătorit...

Motiv de petrecere pentru Daniela și Daniel: Astăzi, 17 decembrie, este sărbătorit Sfântul Proroc Daniel

Pe 17 decembrie, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfântul Proroc Daniel. Este considerat a fi ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duşi în exil. Pentru că nu a vrut să se închine idolilor, a fost aruncat în groapa cu lei, de două ori, şi a scăpat nevătămat.

Daniel însemna, în evreiește, „Dumnezeu este judecătorul meu“. Sfântul Proroc Daniel se număra între cei patru mari Proroci ai Vechiului Testament, împreună cu Sfinții Isaia, Ieremia și lezechiel.

Sfântul Proroc Daniel s-a născut din seminția lui Iuda, seminție împărătească. A trăit cu 460 de ani înainte de Hristos.

Prorocul Daniel era din seminţie împărătească şi a fost dus împreună cu alţi tineri iudei, între care se aflau şi prietenii săi – Anania, Azaria şi Misail, în robia babiloniană (597-538 î.Hr.).

Sfântul Proroc Daniel refuză să se închine idolilor și este aruncat într-o groapă cu lei, în vremea împăratului Darie, din care va ieși nevătămat.

Mai târziu va fi aruncat pentru a doua oară într-o groapă cu lei, din cauza credinței în Dumnezeu, dar și de această dată va ieși nevătămat.

Când împăratul Cirus le-a permis evreilor să se întoarcă în țara lor de origine, Daniel a rămas în continuare cu persoanele care nu s-au mai întors. Astfel, Daniel devine ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil.

Sfinții Părinți au rânduit că pomenirea lor să fie făcută cu șapte zile înainte de nașterea Mântuitorului, pe motiv că aceștia erau din seminția Iudeii.

LA MULȚI ANI celor care poartă numele Daniela, Dana, Daniel și Dan!

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente