luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTUITE MAȘINA ASTA, de 78.000 euro, putea să și-o cumpere DAR I-AU...

UITE MAȘINA ASTA, de 78.000 euro, putea să și-o cumpere DAR I-AU FURAT HOȚII BANII direct de pe telefon

Un devean a rămas fără toți banii din cont, după ce a avut încredere într-un anunț de pe facebook. Anunțul promitea câștiguri financiare prin achiziția de acțiuni la o societate de distribuție a electricității. Potrivit polițiștilor, după ce a sunat la numărul de telefon din anunț, deveanul a rămaș fără aproape 385.000 de lei (aproximativ 78.000 de euro).

Deveanul a povestit polițiștilor că a găsit un anunț pe rețelele de socializare în care se promiteau câștiguri bănești prin achiziționarea de acțiuni o societate de distribuție a electricității.

După ce a apelat numărul de telefon postat în anunț, a intrat în legătură telefonică cu persoane care s-au recomandat ca angajați ai societății respective și care i-au creat falsa impresie că o vor ajuta să investească și să cumpere acțiuni la societatea respectivă.

Persoanele cu care a purtat convorbirea au îndrumat persoana vătămată să își instaleze pe telefonul mobil personal o aplicație de control/acces la distanță prin care aceștia au avut acces total asupra dispozitivului mobil al persoanei vătămate, sub pretextul că în acest mod o pot îndruma asupra activităților de achiziție a acțiunilor mai facil.

Astfel, având control asupra terminalului mobil și implicit asupra aplicațiilor bancare, persoanele respective au reușit efectuarea mai multor tranzacții bancare, din conturile persoanei vătămate, în valoare totală de 383.955 lei (aproximativ 77.566 euro).

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic și au demarat cercetări în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptelor și a recuperării prejudiciului.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente