joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATERUPERE DE NORI la Deva! Străzile au fost inundate, circulația a fost...

RUPERE DE NORI la Deva! Străzile au fost inundate, circulația a fost oprită pe centura orașului. FOTO-VIDEO

O furtună cu ploi torențiale de COD ROȘU s-a abătut asupra municipiului Deva duminică seara, după ora 19:00. Canalizarea nu a mai făcut față, apa a refulat pe carosabil și mai multe străzi au fost inundate. Circulația pe centura orașului (DN7)a fost blocată pe ambele sensuri, traficul rutier a fost dirijat pe rute ocolitoare, pe străzile din oraș.

La ora 22.45, pe DN7, pe sensul de mers Simeria – Deva a fost reluată circulația. Pe celălalt sens, au intervenit echipaje ale pompierilor și echipe ale operatorului de apă și canalizare până la ora 23:00, când și acest sens a fost redat circulației normale.

Comunicat ISU Hunedoara

În urma manifestării fenomenelor meteorologice, caracterizate prin ploi torențiale și intensificări ale vântului, peste 30 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara, Detașamentul Deva, au intervenit, pe parcursul după-amiezii și în această seară, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate în municipiul Deva. Pompierii hunedoreni au acționat cu 10 autospeciale.

Din cauza ploilor însemnate cantitativ au fost inundate 2 subsoluri de case, iar 6 curți au fost acoperite de apă. În urma intervențiilor pompierilor, apa a fost evacuată și situația a revenit la normal. De asemenea, circulația auto și pietonală, pe 4 străzi din oraș, a fost îngreunată din cauza apei din canalizarea suprasolicitată.

De asemenea, circulația a fost restricționată DN 7 (șoseaua de centură) pe o porțiune de 1,2 km, traficul fiind redirecționat pe străzile interioare ale orașului.

La ora 22.40 echipajele de pompieri, acționau încă pentru evacuarea apei de pe carosabil, cu motopompe de mare capacitate.

Comunicat Apa Prod SA Deva

Ploaia torențială care a căzut în această după-amiază a inundat mai multe străzi din Deva, sistemul de canalizare nefăcând față debitului mult prea mare.

Echipe ale Companiei Apa Prod Deva intervin pentru prevenirea oricăror blocaje ce pot surveni la sistemul de canalizare, din cauza cantităților mari de apă, dar și din cauza deșeurilor ce pot ajunge în acesta.

Ploile abundente creează o presiune extrem de mare pe sistemul de canalizare al orașului. Stația de Epurare a municipiului Deva a înregistrat debite mult mai mari decât cele preluate în mod obișnuit.

Precizăm că echipele Apa Prod vor interveni până la restabilirea condițiilor normale de funcționare a sistemului de canalizare.

Sursa: ISU Hunedoara, Apa Prod SA Deva * Galerie foto: ISU Hunedoara, Apa Prod SA Deva * Video: ISU Hunedoara

.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente