duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăOPINIIPSD şi PNL, concurs de băgat capul în poză cu refugiaţii ucraineni...

PSD şi PNL, concurs de băgat capul în poză cu refugiaţii ucraineni şi cu dr. Săndesc

Pentru început, ştirea:

Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, în fruntea unei echipe medicale de voluntari din Timişoara, a oferit astăzi consultaţii gratuite refugiaţilor ucraineni din Hunedoara şi Haţeg.

Competiţia:

Un astfel de subiect nu putea fi ratat de politicienii locali.

  • Avem pe renumitul doctor Dorel Săndesc, o somitate medicală, unul dintre cei mai buni specialişti ATI din lume şi, mai ales, un om extraordinar, hunedorean de-al nostru, venit să ajute. Avem? Avem.
  • Avem refugiaţi ucraineni în judeţ. Refugiaţii ucraineni sunt subiectul colateral al zilei de astăzi, subiectul principal fiind că i-a vizitat chiar şi Prima Doamnă a USA. Avem? Avem.

Deci la drum, cireşari! Nu poţi rata aşa ceva! Feisbucul aşteaptă poze şi laicuri.

Fiecare ceată de partid s-a dus în localitatea unde are primar. PSD la Hunedoara, PNL la Haţeg.

Ce-a ieşit:

Fiecare partid s-a lăudat că doar el l-a adus pe doctorul Dorel Săndesc în judeţ. Puţin mai era şi se lăudau că, fără ei, nu aveam nici refugiaţi ucraineni.

Ce au scris preşedinţii PSD şi PNL:

Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, a postat primul (ca de obicei). El n-a prins ucraineni în poză, dar l-a prins pe dr. Săndesc şi pe mai mulţi pesedişti:

Asistență medicală gratuită pentru refugiații din Ucraina.

Astăzi, la Hunedoara, o echipă de medici și asistenți coordonată de dr. Dorel Săndesc, a venit în municipiul Hunedoara pentru a acorda asistență medicală copiilor și părinților acestora, care și-au găsit adăpost în aceste zile grele la noi un județ.

Drama acestor oameni nevinovați care au fugit din calea unui război nemilos este greu de înțeles din fața televizorului însă, când le întâlnești privirile în care se citesc deopotrivă disperarea și speranța, înțelegi adevărata realitate.

Îi felicit și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat astăzi, în acest demers: dr. Dorel Săndesc, dr. Ioan Demeter, primarului Dan Bobouțanu și tuturor celor care fac tot posibilul pentru ca acestor semeni de-ai noștri să nu le lipsească nimic.

Omenie și solidaritate! – a scris Laurenţiu Nistor pe Facebook.

foto: Facebook/Nistor Laurențiu – Președintele Consiliului Județean Hunedoara

Vetuţa Stănescu, preşedintele PNL Hunedoara, a postat cu o întârziere de trei ore faţă de Laurenţiu Nistor. Drumul e mai lung până la Haţeg. Ea nu l-a prins în poză pe dr. Săndesc dar a avut şansa să prindă o mamă cu copil şi pe prefect, aşa că tot a fost bine:

O echipă de voluntari din cadrul Centrului Universitar Timișoara, coordonată de prof.univ. dr. Dorel Săndesc, se află din nou în județul Hunedoara, pentru a veni în sprijinul familiilor de refugați ucraineni.

Echipa condusă de reputatul medic oferă, în centrele de investigații medicale din Hunedoara și în Hațeg, consultații multispecialitate pentru refugiații care s-au adăpostit la noi, fugind din calea războiului.

În total, peste 150 de persoane beneficiază de aceste investigații medicale, iar mai apoi acestora li se va emite o fișă medicală, care să le ateste starea de sănătate.

Parteneri în acest proiect umanitar sunt Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, prin Prefectul Călin Petru Marian, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, precum și Primăriile Hunedoara și Hațeg.

Le mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în acest complex proiect de voluntariat pentru sănătatea publică, dar și celor care găzduiesc refugiații în județ și care au făcut posibilă deplasarea lor în cele două centre de investigații medicale!a scris Vetuţa Stănescu pe Facebook.

foto: Facebook/Vetuța Stănescu

Minutul şi scorul:

La ora redactării acestui articol (18:30, sâmbătă, 7 mai), scorul era Laurenţiu Nistor 139 – Vetuţa Stănescu 75.

Like-uri, ce altceva? Ce altceva contează?

Alin Bena

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente