marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieAdrian David: Cele mai mari alocări financiare pentru spitalele din județul Hunedoara

Adrian David: Cele mai mari alocări financiare pentru spitalele din județul Hunedoara

”Spitalele din județul Hunedoara beneficiază de cele mai mari alocări financiare din partea Casei de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea serviciilor medicale în asistența medicală spitalicească în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.” – a anunțat, luni, directorul General al casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David.

Spitalele pot funcționa astfel fără probleme din punct de vedere financiar.

Adrian Nicolae David, directorul general al CJAS Hunedoara

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara (CAS) a încheiat, la sfârșitul săptămânii trecute, contractarea cu unitățile medicale din județul Hunedoara, iar la repartizarea acestor sume s-a ținut cont și de necesitatea acomodării spitalelor la noile realități, după încheierea stării de alertă.

Peste 90% din veniturile spitalelor provin din contractul cu CAS, iar în perioada stării de alertă sumele alocate au fost consistente, tocmai pe fondul suprasolicitării unităților sanitare.

Pentru ca spitalele să își poată continua activitatea adaptat la actualele realități, iar pacienții să fie tratați corect, profesionist și prompt, Guvernul României a hotărât ca, până în luna septembrie, unitățile medicale să beneficieze de sume mai mari, respectiv o medie a valorilor lunare decontate de CAS în anul 2021.

Sunt cele mai mari sume alocate spitalelor hunedorene, până în prezent și sunt menite să le asigure funcționarea fără probleme din punct de vedere financiar.

Urmează ca, până în luna septembrie, managerii spitalelor să ia cele mai bune decizii, astfel încât sumele ce vor fi alocate în continuare să acopere nevoile unităților medicale, să poată fi decontate de către spitale, iar pacienții să nu aibă de suferit din punct de vedere al serviciilor asigurate și a condițiilor de care beneficiază.

În total, sumele contractate de spitalele din județul Hunedoara pe trimestrele II și III ale anului 2022 se cifrează la 144.977.813 lei.” – a scris, pe Facebook, directorul general al CJAS Hunedoara, Adrian Nicolae David.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente