joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPROIECT ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL - „ȘCOALĂ ȘI CARIERĂ. FII MESERIAȘ”

PROIECT ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL – „ȘCOALĂ ȘI CARIERĂ. FII MESERIAȘ”

O nouă întâlnire de lucru pentru analiza proiectul privind dezvoltarea învățământului DUAL din județul Hunedoara a avut loc la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva.

Prefectul județului, Călin Petru Marian a participat, împreună cu subprefectul Lorincz Szell, la discuțiile privind etapa în care se află proiectul „ȘCOALĂ ȘI CARIERĂ. FII MESERIAȘ”, al cărui partener este și Instituția Prefectului.

Reprezentanți ai unor firme mari din județ, care au nevoie de forță de muncă specializată pe anumite domenii, au prezentat solicitările lor privind școlarizarea tinerilor în obținerea calificărilor solicitate pe piața forței de muncă. Pe de altă parte, conducerea Inspectoratului Școlar Județean i-a informat pe participanții la întâlnire despre situația școlarizării în acest tip de învățământ profesional și ofertele educaționale pentru anul 2021 – 2022.

Astfel, dacă anul trecut s-au înregistrat 35 solicitări din partea firmelor hunedorene cu activitate de producție, în acest an au fost depuse 136 cereri de intenție pentru susținerea elevilor care se vor înscrie pentru școlarizare în învățământul DUAL. Acest fapt situează județul Hunedoara pe primul loc în regiunea 5 Vest, în privința ocupării locurilor în acest tip de învățământ.

Prefectul Călin Petru Marian a analizat împreună cu cei prezenți la întâlnire etapele următoare ale proiectului, mai ales cele referitoare la prezentarea ofertelor de școlarizare firmelor din toate zonele județului.

La final, conducerea liceului a prezentat dotarea tehnică pusă la dispoziția elevilor care se pregătesc în învățământul profesional și DUAL.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente