sâmbătă, aprilie 27, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațiePrimarul Devei a răbufnit: ”M-AM SĂTURAT DE NESIMȚIREA societății Rețele Electrice Banat!”

Primarul Devei a răbufnit: ”M-AM SĂTURAT DE NESIMȚIREA societății Rețele Electrice Banat!”

Nenumăratele întreruperi în furnizarea energiei electrice în Deva i-au adus la exasperare pe locuitorii municipiului reședință de județ. În fiecare noapte, porțiuni din cartierele orașului sau străzi întregi rămân fără iluminat public.

Această situație, care durează de la sfîrșitul anului trecut, l-a adus la exasperare pe primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, care a publicat, astăzi, un text foarte dur la adresa societății de distribuție a energiei electrice, Rețele Electrice Banat.

Ce a scris primarul Devei pe pagina sa de Facebook:

”Dragi deveni, este momentul să vă spun, nu doar ca primar dar și ca locuitor al Devei, că M-AM SĂTURAT DE NESIMȚIREA societății Rețele Electrice Banat!

Este o bătaie de joc la adresa devenilor ca ÎN FIECARE NOAPTE, iluminatul public din oraș să nu funcționeze pe tronsoane întregi. În fiecare noapte există străzi și cartiere care rămân în beznă, DIN VINA EXCLUSIVĂ a societății de furnizare a energiei electrice SC Rețele Electrice Banat.

Primăria Deva, eu personal, am fost preocupați permanent să plătim la timp toate facturile la distribuția de energie electrică și la reparații. Nu am întârziat niciodată să le dăm banii pe care i-au cerut (și nu sunt puțini!).

NU AVEM NICIO RESTANȚĂ, CUM NU AM AVUT NICIODATĂ NICIO RESTANȚĂ!

În schimb, avem parte de o bătaie de joc continuă!

Ca să dau un singur exemplu de bătaie de joc: pe tronsoanele pe care iluminatul public nu funcționează în timpul nopții, becurile sunt aprinse în timpul zilei!

Am făcut apel ZILNIC, prin sesizări scrise și apeluri telefonice directe, la SC Rețele Electrice Banat, că iluminatul public NU FUNCȚIONEAZĂ în cutare sau cutare zonă a orașului. La apelurile Primăriei s-au adăugat miile de apeluri de la cetățenii Devei.

Răspunsul? ”Am notat, echipele noastre vor interveni pentru remedierea situației.” ÎN FIECARE NOAPTE sesizări, în fiecare noapte același răspuns! Nu se mai poate!

Niciodată, în cei 6 ani și jumătate de mandat, nu m-am confruntat cu o astfel de situație! Situații de criză prin care am trecut, ca administrație publică, au fost destule, din păcate. Le-am rezolvat pe toate, rând pe rând. Dar o astfel de situație, care se repetă noapte de noapte, fără ca administrația publică să poată interveni legal, așa ceva n-am mai avut!

Nu aș vrea să spun vorbe grele, deși sunt extrem de supărat, dar situația pare a fi un SABOTAJ! Sunt indicii care mă fac să cred că furnizorul de electricitate se joacă politic în precampania pentru alegerile locale!

Vreau să o mai spun o dată, foarte clar: furnizorul de energie electrică Rețele Electrice Banat este singurul responsabil pentru întregul disconfort creat locuitorilor municipiului Deva! Și este responsabil, indirect, și pentru faptele antisociale care se produc la adăpostul întunericului din cartiere și de pe străzi, în lipsa iluminatului public!

Încerc să-mi domolesc supărarea. Fac UN NOU APEL la conducerea societății Rețele Electrice Banat să respecte clauzele contractuale și să procedeze de îndată la remedierea acestei situații INTOLERABILE cu care municipiul Deva se confruntă noapte de noapte!

Mai vreau să fac o precizare, la final. În cursul lunii septembrie 2023, odată cu expirarea contractului de furnizare avut de Primăria Deva cu Enel Energie și având în vedere prețurile mai mici practicate de SC Hidroelectrica SA, ne-am reorientat către acest din urmă furnizor. Ciudată coincidență, exact acela a fost momentul din care au început problemele grave legate de iluminatul public local. Ciudată coincidență sau fapte penale, asta o vor stabili alte instituții.

Vă doresc o zi bună și vă asigur că, în ciuda tuturor piedicilor, vom rezolva și această problemă foarte importantă pentru viața fiecărui devean. Nu ne lăsăm!” a scris primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente