duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPrima victorie a şefului ANAF, Lucian Heiuş: Captură RECORD de tutun de...

Prima victorie a şefului ANAF, Lucian Heiuş: Captură RECORD de tutun de contrabandă!

Peste 10 tone de tutun de contrabandă au fost confiscate de inspectorii ANAF – Antifraudă, o captură record.

La numai o săptămână de la numirea sa în funcţia de Președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş anunţă o primă victorie în lupta cu frauda fiscală.

„10,26 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

În calitatea mea de Președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală anunț o captură record de 10.260 kg (57 cutii) de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de către o firmă din Iași.” – a anunţat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

După o analiză specifică de risc fiscal, inspectorii Antifraudă fiscală au identificat firma și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României. Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuării unui pretins export sau a unei livrări intracomunitare, au dispus plata a 4,92 milioane lei, reprezentând acciza aferentă întregii cantități.

Pentru asigurarea recuperării sumelor datorate bugetului de stat, inspectorii ANAF-Antifraudă au dispus sechestru și poprire asiguratorie asupra conturilor bancare și bunurilor firmei incriminate.

Lucian Ovidiu Heiuş, preşedintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF)

„Atenția sporită a inspectorilor antifraudă în zona de trafic ilegal de tutun a dat roade. Este vital să combatem cu determinare evaziunea fiscală și traficul ilegal de bunuri și chiar să ne întețim eforturile în această direcție.

Cetățenii trebuie să știe că ANAF este un partener de nădejde pentru contribuabilii onești, dar și că nu va precupeți niciun efort în identificarea și corectarea celor care încearcă să ocolească căile legale.

Consider că plata taxelor și impozitelor care se impun activităților comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci și socială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcționarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetățeni.” – a scris preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

CITEŞTE ŞI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente