sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăNatalia Intotero o înlocuiește pe Gabriela Firea. Bună pentru Românii de Pretutindeni,...

Natalia Intotero o înlocuiește pe Gabriela Firea. Bună pentru Românii de Pretutindeni, bună pentru Familie

Surse politice din PSD dau ca sigură informația conform căreia Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, este favorita pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea. 

Decizia va fi validată luni dimineaţă în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, care se va reuni la ora 10:00. Ședința Consiliului Național al PSD va avea loc în format online, iar liderii vor intra prin videoconferință.

ACTUALIZARE luni, ora 11:00 – Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a propus pentru Ministerul Familiei pe Natalia Intotero iar pentru Ministerul Muncii pe Simona Bucura Oprescu. Acestea au fost votate în Consiliul Național al PSD, iar acum urmează ca Marcel Ciolacu să trimită propunerile către Palatul Cotroceni.

ACTUALIZARE luni, ora 13:00

Natalia Intotero: ”Sunt onorată să primesc nominalizarea pentru funcția de ministru al familiei, tineretului și egalității de șanse în Guvernul României.”

”Îi mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și domnului președinte Laurențiu Nistor pentru încrederea acordată, precum și tuturor colegelor și colegilor din PSD pentru susținere.” – a scris Natalia Intotero pe pagina sa de Facebook, luni, după votul din Consiliul Național al PSD

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

La Ministerul Muncii, cele mai mari şanse pentru a-l înlocui pe Marius Budăi le are deputata PSD Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu (foto) este preşedinta Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor și ar urma să fie nominalizată astăzi pentru funcția de ministru al Muncii. Foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu

CONTEXT: Fotoliul de ministru al Familiei a rămas vacant, în urmă cu trei zile, după ce Gabriela Firea a decis, vineri, să demisioneze din Guvern, în urma scandalului legat de ”Azilurile groazei”. De asemenea, Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a aceluiași scandal al azilurilor de bătrâni din Ilfov.

CITEȘTE ȘI:

POATE TE INTERESEAZĂ:

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente