test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațiePREMIERĂ: Primele microbuze electrice circulă pe străzile Devei, în curse de probă

PREMIERĂ: Primele microbuze electrice circulă pe străzile Devei, în curse de probă

Începând de ieri, primele microbuze electrice care vor deservi transportul local din Deva au ieșit pe trasee, în curse de probă.

În prezent, acestea efectuează teste de autonomie pe traseele de transport public existente. În paralel, se derulează procedurile necesare pentru înmatricularea și asigurarea microbuzelor cât și pentru obținerea licențelor de transport.

În cursul lunii februarie, primele 10 microbuze electrice vor intra efectiv în exploatare, deservind călătorii din municipiu.

Tot în luna februarie va ajunge la Deva al doilea lot de vehicule electrice pentru transportul în comun, respectiv trei autobuze mari și încă șase microbuze.

În luna martie, flota Societății de Transport Public Local Deva SRL va fi completată cu un autobuz mare și șase microbuze.

În total, municipiul Deva va avea 26 de autovehicule electrice. Dintre acestea, 4 vor fi autobuze Karsan e-Atak – tip 1 și 22 microbuze Karsan Jest Electric – tip 2.

Pentru acestea vor exista și 33 de stații de încărcare electrice (7 stații de încărcare rapidă și 26 de stații de încărcare lentă).

Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este 43.815.800 lei cu TVA inclus (aproximativ 9 milioane de euro), achiziționate pe fonduri europene, în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.

.

VEZI CUM ARATĂ MICROBUZELE ELECTRICE DIN DEVA:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente