duminică, mai 5, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăFlorin Roman, desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților. El demisionase din Guvern în...

Florin Roman, desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților. El demisionase din Guvern în urma acuzațiilor de plagiat

Florin Roman, deputat de Alba, a fost desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților, în urma votului de luni din grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor.

Florin Roman l-a învins pe Robert Sighiartău, un ”greu” al PNL, în competiția pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților

”Mulțumesc colegilor deputați liberali, și celor care m-au votat și celor care nu m-au votat, pentru desemnarea ca vicepreședinte al Camerei Deputatilor! Îl felicit și pe contracandidatul meu, Robert Sighiartau, pentru competiție!

Este o onoare și o responsabilitate in plus pentru mine și este o victorie și pentru organizatia Alba, una din cele mai puternice ale PNL.

Am urcat pas cu pas, fără sa ard etape. Din orice demnitate ocupată am fost, sunt și voi fi un liberal devotat cauzei și ideologiei PNL!

Doamne ajuta!” – a scris Florin Roman, luni, pe pagina sa de Facebook.

În tandem cu Florin Roman, un alt fost ministru PNL care a demisionat din Guvern în urma acuzațiilor de plagiat, Sorin Cîmpeanu (fost ministru al Educației) se reîntoarce în prima linie a politicii. Cîmpeanu a fost desemnat, luni, de grupul senatorilor PNL să ocupe funcția de vicepreședinte al Senatului.

Remember: Legăturile lui Florin Roman cu județul Hunedoara. Ar fi vrut să fie președintele PNL Hunedoara

În vara anului 2016, Florin Roman a fost desemnat de conducerea PNL în funcția de președinte interimar al organizației județene PNL Hunedoara, funcție pe care a ocupat-o până în primăvara anului 2017.

Modificarea Statutului PNL, în 4 martie 2017, l-a împiedicat pe Florin Roman să mai candideze la președinția PNL Hunedoara. Modificarea interzicea unei persoane să candideze pentru o funcție în partid în alt județ decât cel din a cărei organizație face parte. Roman era deputat de Alba, deci el nu mai putea deține funcția de președinte al PNL Hunedoara.

Imediat după ce s-a votat mo­di­ficarea statutului, preşedintele interi­mar al PNL Hunedoara a transmis un mesaj privat colegilor săi din judeţ.

„Stimaţi colegi. Astăzi s-a modificat statutul PNL la propunerea lui Mişu Voicu. Conform celor aprobate nu mai pot candida la funcţia de preşedinte al PNL Hunedoara. Voi continua să vă reprezint până la alegerea noului preşedinte. A fost pentru mine o onoare să lucrăm împreună! Voi fi întotdeauna alături de voi, iar HU­NEDOARA rămâne a doua mea casă. Va mulţumesc din suflet!”, a scris Roman într-un mesaj privat transmis pentru un cerc restrâns de liberali. După nici două minute, mesajul a devenit public.

Florin Roman a demisionat din Guvern în urmă cu un an, fiind acuzat de plagiat

Acuzat de minciună, plagiat și de falsificarea CV-ului, ministrul Digitalizării, Florin Roman (PNL) a demisionat din Guvern în 15 decembrie 2021, după numai 20 de zile de mandat. Un adevărat record.

Acesta a publicat pe pagina sa de facebook un text în care susține că a fost atacat pe nedrept și îl acuză pe liderul USR, Dacian Cioloș, că ar fi instrumentat dezvăluirile din presă.

Iată ce a scris Florin Roman în ziua demisiei din Guvern:

”Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”

(ortografia aparţine autorului, dr. Florin Roman – n.n.)

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente