joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMai mult de 3 ore pe zi petrecute pe rețelele sociale îți...

Mai mult de 3 ore pe zi petrecute pe rețelele sociale îți afectează sănătatea mintală

Conform studiilor de specialitate, persoanele care petrec mai mult de 3 ore pe zi utilizând rețelele sociale pot fi expuși unui risc crescut de probleme de sănătate mintală.

Concluzia specialiștilor a fost inclusă de Sebastian Mezei, Director Executiv la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, într-o lucrare științifică având titlul “Impactul social media asupra sănătății”.

Lucrarea a fost prezentată la Conferința de Sănătate Publică desfășurată la Timișoara, în zilele de 8 și 9 aprilie 2022 și a tratat avantajele, dezavantajele, precum și riscurile, din punct de vedere al sănătății, la care se expun cei care abuzează în utilizarea rețelelor sociale.

Sebastian Mezei, Director Executiv la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara

”Conform studiilor de specialitate, persoanele care petrec mai mult de 3 ore pe zi utilizând rețelele sociale pot fi expuși unui risc crescut de probleme de sănătate mintală.

Toate acele efecte negative (depresie, anxietate, FOMO, calitatea somnului etc.) pot fi evitate sau gestionate corect prin limitarea perioadei de timp petrecută în social-media, precum și a scopului principal utilizării rețelelor sociale.

De asemenea este de o importanță majoră existența unor acțiuni de informare a populației în privința modului de depistare a surselor generatoare de „fake news”, respectiv a celor credibile, mai ales din domeniul medical, unde impactul uneori se cuantifică prin pierderi de vieți omenești.

La Conferința de Sănătate Publică au participat sute de cadre medicale și experți de sănătate publică unde au fost prezentate experiențe personale din pandemie, studii și cercetări efectuate, precum și exemple de bune practici din domeniul sănătății publice.” – a afirmat Sebastian Mezei.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente