sâmbătă, aprilie 27, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieCum arată acum Cetatea Devei: Imagini SPECTACULOASE cu monumentul istoric, emblema orașului

Cum arată acum Cetatea Devei: Imagini SPECTACULOASE cu monumentul istoric, emblema orașului

”Sunt bucuros să vă anunț că unul dintre cele mai frumoase și importante proiecte pentru Deva, cel care vizează chiar simbolul orașului nostru, Cetatea, se apropie cu pași repezi de finalizare!” – a anunțat, marți, Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, pe pagina sa de Facebook.

Postarea este însoțită de un set de imagini spectaculoase, surprinse chiar astăzi în Incinta I a Cetății Devei.

Lucrările de reabilitare şi amenajare a Incintei I din Cetatea Deva, partea din vârful monumentului istoric, un proiect spectaculos, sunt aproape de a fi terminate.

Refuncționalizarea Incintei I și reintroducerea acesteia într-un circuit turistic coerent, alături de incintele II și III care sunt deja reabilitate, va determina funcționalitatea întregului monument istoric, creând premisele dezvoltării turismului cultural-istoric, punerea în valoare a istoriei și tradițiilor zonei și implicit creșterea numărului de turiști.

Această investiție are o valoare totală de peste 23 milioane lei (aproape 5 milioane de euro), contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene fiind în valoare de 18,7 milioane lei.

Mare parte din evenimentele din 2024 vor fi organizate în incintele I, II și III ale Cetății. Este un proiect care pune în sfârșit în valoare frumusețea Cetății noastre, emblema municipiului Deva. Sunt foarte mulțumit că și acest proiect l-am dus la bun sfârșit, așa cum voi face cu toate investițiile din Deva.” – a scris primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

CITEȘTE ȘI:

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.
NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.
NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente