test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAPĂ MAI SCUMPĂ de la Apa Prod. Vezi care sunt NOILE TARIFE...

APĂ MAI SCUMPĂ de la Apa Prod. Vezi care sunt NOILE TARIFE anunțate oficial

Operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, Apa Prod SA Deva, a anunțat că va face modificări tarifare, începând cu 1 ianuarie 2024.

O scumpire de 1,9 lei/mc la prețul total

NOILE TARIFE vor fi de 8,63 lei/mc pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită (TVA inclus) și de 5,60 lei/mc pentru canalizare-epurare (TVA inclus). PREȚ TOTAL/mc = 14,23 lei/mc – adică o scumpire de 1,9 lei/mc față de tarifele aflate în vigoare la această oră.

În prezent, tarifele cu care operează Apa Prod SA Deva sunt 7,34 lei/mc pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită (TVA inclus) și de 4,99 lei/mc pentru canalizare-epurare (TVA inclus). PREȚ TOTAL/mc = 12,33 lei/mc.

COMPARATIV, care sunt tarifele practicate în România de operatorii de apă-canal

În țară, tarifele practicate de operatorii regionali de apă-canal au fost, în luna noiembrie 2023, PREȚ TOTAL/mc, între 16,43 lei/mc la Compania de Apă Arieș SA Turda (prețul cel mai mare) și 7,32 lei/mc la SC Apa Nova Ploiești SA (prețul cel mai mic).

Comunicatul Apa Prod SA Deva

„Stimați utilizatori, S.C. Apa Prod S.A. Deva a semnat împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Contractul de Finanțare nr. 1660/23.08.2022 având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara” în valoare de 1.354.148.932,51 lei.

Vă asigurăm că S.C. Apa Prod S.A. Deva depune toate eforturile pentru ca serviciile furnizate utilizatorilor să se ridice la standarde înalte de calitate, în acest sens, atragerea de fonduri nerambursabile fiind esențială pentru îmbunătățirea și eficientizarea activității noastre.

Parte integrantă a Contractului de Finanțare este și alinierea la prevederile stabilite în Strategia de tarifare, astfel că, începând cu data de 01.01.2024, vă informăm că tarifele pentru serviciul de furnizare apă/canalizare se modifică, după cum urmează:

APĂ POTABILĂ PRODUSĂ, TRANSPORTATĂ ȘI DISTRIBUITĂ:

8.63 lei/mc inclusiv T.V.A.

7.92 lei/mc exclusiv T.V.A.

CANALIZARE – EPURARE:

5.60 lei/mc inclusiv T.V.A.

5.14 lei/mc exclusiv T.V.A.

Modificarea prețurilor și tarifelor pentru serviciul de furnizare apă/canalizare s-a făcut cu respectarea procedurilor legale, conform deciziei A.N.R.S.C. nr.193/08.12.2023”

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente