duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEANAF a pus ochii pe samsarii de mașini second-hand. Ce mecanism au...

ANAF a pus ochii pe samsarii de mașini second-hand. Ce mecanism au inventat aceştia ca să fenteze Fiscul

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, afirmă că inspectorii fiscali care fac verificări cu privire la comerţul cu autovehicule second hand au descoperit, în ultimele luni, adevărate mecanisme puse în aplicare de cei care practică acest tip de comerţ pentru a evita plata taxelor.

Şeful ANAF a arătat că au fost descoperite, printre altele, firme înfiinţate în Bulgaria pentru a evita plata taxelor.

”De două luni de zile, ANAF-ul a semnat un protocol de colaborare cu ARR-ul, Autoritatea Rutieră Română, tocmai pentru a obţine informaţiile în timp real pentru cei care aduc foarte multe maşini de afară şi le valorifică, deci practic nu le aduc pentru ei, ci fac o faptă de comerţ şi nu sunt înregistraţi pentru acest lucru şi chiar am avut câteva rezultate foarte bune.

Am găsit societăţi cu sute de autoturisme care erau comercializate şi nu erau declarate, societăţi care erau deschise în Bulgaria, pentru a evita plata TVA-ului şi multe alte mecanisme. 

De două luni colaborăm cu ARR-ul foarte bine pe acest domeniu” – a afirmat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, marţi, în cadrul unei conferinţe Curs de Guvernare.

Lucian Heiuș, președintele ANAF: ”Am participat astăzi cu mult entuziasm la evenimentul organizat de Curs de Guvernare – „Provocările fiscale – la ce să se aștepte economia?”.
Mă bucur că am putut contura o imagine cu privire la direcția în care se îndreaptă activitatea de control în viitorul apropiat, dar și la mecanismele pe care le utilizăm pentru a crește gradul de colectare și conformarea voluntară.”

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente