duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăSURPRIZĂ: Majoritatea europarlamentarilor olandezi sunt PENTRU intrarea României în Schengen

SURPRIZĂ: Majoritatea europarlamentarilor olandezi sunt PENTRU intrarea României în Schengen

Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluţie nonlegislativă care solicită Consiliului UE adoptarea unei decizii pozitive privind aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan (PNL/PPE) a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook:

”Tocmai am adoptat, cu largă majoritate, o rezoluție a Parlamentului European în care cerem Consiliului Uniunii Europene să aprobe integrarea României în spațiul Schengen.

Rezoluția a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri. Acest rezultat arată că aderarea țării noastre la spațiul Schengen este susținută de europarlamentari din toate colțurile Uniunii Europene și din toate grupurile politice proeuropene. Textul rezoluției menționează clar că țara noastră îndeplinește criteriile tehnice de aderare la zona Schengen de peste 11 ani.” – a scris Siegfried Mureșan.

Care sunt avantajele aderării la spațiul Schengen

”Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen va însemna zero ore de așteptat la graniță pentru șoferii de camioane care exportă marfa din România spre vestul Uniunii Europene și zero ore de stat la coadă pentru turiștii români care aleg să meargă vara în vacanță în Bulgaria sau Grecia. Înseamnă costuri mai puține pentru transportatorii de mărfuri, mai puțin combustibil consumat și mai puține ore la volan pentru șoferi.

Totodată, aderarea la spațiul Schengen va aduce mai multe investiții în țara noastră care vor genera mai multe locuri de muncă stabile și bine plătite pentru oameni. Un investitor străin va fi mult mai interesat decât în prezent să deschidă o fabrică în România dacă va ști că poate exporta marfa în restul Uniunii Europene mult mai rapid o dată cu eliminarea controlului vamal.” – a scris eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Cum au votat europarlamentarii olandezi

”Majoritatea europarlamentarilor olandezi susțin aderarea României la spațiul Schengen.

Dintre europarlamentarii olandezi prezenți astăzi la votul rezoluției privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, 15 europarlamentari au votat „pentru” și doar 4 au votat împotrivă, 6 membri abținându-se.

Acesta este un mesaj pentru Guvernul Rutte: majoritatea europarlamentarilor olandezi, votați direct de cetățeni, vor România în Schengen.” – a anunțat europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan (PNL/PPE).

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente