joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATENoi performanțe medicale la Cardiologia Spitalului Județean de Urgență din Deva

Noi performanțe medicale la Cardiologia Spitalului Județean de Urgență din Deva

Miercuri, 1 noiembrie 2023, între orele 11.00 și 22.00, în Laboratorul de Cardiologie Intervențională al Spitalului Județean de Urgență din Deva, s-au efectuat proceduri la 10 pacienți: 5 diagnostice, 5 angioplastii și s-au implantat 9 stenturi.

Este pentru a doua oară în decurs de o lună când la Spitalul Județean de Urgență din Deva se efectuează proceduri medicale la Laboratorul de Cardiologie Intervențională.

”Pacienții din județ nu mai sunt nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru o șansă la viață. Procedurile se fac și la Deva, e adevărat, deocamdată sub coordonarea medicilor de la Timișoara.

Încet, dar sigur și hotărât, ne îndreptăm spre atingerea scopului propus, adică utilizarea la capacitatea optimă a acestui laborator. Mulțumesc medicilor și asistenților pentru implicare și îi felicit pentru această nouă performanță medicală înregistrată la Deva”, a declarat joi, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Șeful Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Deva, medicul Constantin Blaj, subliniază că necesitatea înființării acestui serviciu se confirmă prin creșterea numărului pacienților cu afecțiuni cardiace.

„În urma celor două zile de lucru de până acum, am observat cu îngrijorare proporția crescută de pacienți cu patologie complexă, cu încărcătură aterosclerotică importantă chiar la vârste tinere, care au necesitat proceduri de dilatare prin implant de stent.

În general se estimează că 30-40% dintre cazurile explorate prin coronarografie vor necesita angioplastie coronariană, iar la Deva până acum s-a constatat că acest procent depășește 50%, confirmând așteptările legate de observațiile clinice anterioare, care argumentau înființarea unui astfel de serviciu.” a declarat dr. Constantin Blaj.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Deva, toți pacienții supuși procedurilor medicale sunt internați în secția Cardiologie, cu stare generală bună. Echipele de medici și asistenți au fost conduse de Dr. Milovan Slovenski (Timișoara).

Sursa: Consiliul Județean Hunedoara

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente