duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEBărbatul de pe targă era bine-mersi. S-a PREFĂCUT doar că e rănit!

Bărbatul de pe targă era bine-mersi. S-a PREFĂCUT doar că e rănit!

Sute de salvatori hunedoreni de la ISU, Ambulanță, Poliție, Jandarmi, Armată, Crucea Roșie, Inspectoratul General de Aviație au participat, joi, la un amplu exercițiu ce a avut ca scop gestionarea unor posibile situații de urgență generate de cutremur.

Au simulat că s-a produs un mare cutremur

Peste 100 de pompieri și echipe medicale au acționat cu 34 de autospeciale de intervenție, de diferite tipuri, pentru a executa misiunile de salvare impuse de starea de urgență.

La exercițiu, desfășurat pe durata mai multor ore, au participat salvatori din toate subunitățile de pompieri ale I.S.U. Hunedoara, dar și echipe din partea instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.), cu rol important în luarea măsurilor care se impun în cazul producerii unor astfel de dezastre naturale.

.

Salvatori, poliţişti, jandarmi, armată, elicopter, ambulanţe, câini – toată lumea a participat la exerciţiu

La acțiunile de salvare prevăzute de exercițiu, alături de pompierii și echipajele SMURD din cadrul ISU Hunedoara, au participat cu personal și mijloace tehnice echipe reprezentând Serviciul de Ambulanță Județean, Crucea Roșie Română, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean, Servicul de Telecomunicații Speciale -Hunedoara, U.M. 0153 – Geniu – Deva, Inspectoratul General de Aviație din cadrul M.A.I., Penitenciarul Deva, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Șoimuș, Asociația „Câini de Salvare Transilvania”, Inspecția de Stat în Construcții, EON Gaz și ENEL Energie.

.

Pentru ce s-a făcut exerciţiul

„Exercițiul desfășurat joi, 24 mai, a urmărit antrenarea structurilor de conducere în luarea deciziilor, verificarea fluxului informational, decizional şi cunoaşterea procedurilor de coordonare în domeniul de competenţă, verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, avându-se în vedere şi planurile şi procedurile de intervenţie pentru tipurile de risc simulate, realizarea unei informări complexe a persoanelor afectate privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, verificarea modului de cooperare între forţele participante la exerciţiu, a modului de îndeplinire a sarcinilor şi a modalităţii de perfecţionare a colaborării interinstituționale.” – a transmis ISU Hunedoara.

.

Salvatorii spun că exerciţiul a ieşit bine

În urma evaluării calitative a exerciţiului tactic desfăşurat astăzi, s-a concluzionat că întreaga activitate s-a desfășurat în condiții bune, atât timpii de răspuns al forţelor, cât şi cel de intervenţie încadrându-se în parametrii optimi, iar în eventualitatea producerii unei situaţii de acest gen reale, instituţiile care au, potrivit legii, competenţa de acţiune în domeniu, vor putea gestiona eficient evenimentul.

Sursa: ISU Hunedoara, Foto: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente