marți, mai 14, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATECozi uriașe la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieșire din țară

Cozi uriașe la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieșire din țară

Timpul de așteptare a depășit 8 ore, în vama Vârșand.

Ca urmare a faptului că, în perioada Paştelui Catolic, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungariainformează Poliția de Frontieră Română.

De la ridicarea restricţiilor (începând cu 18.04.2022, ora 23:00), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor și Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 4.700 de automarfare, din care aproximativ 4.000 pe sensul de ieşire din ţară. 

La frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română ţine legătura cu autorităţile ungare în vederea alocării, în comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la graniţa cu Ungaria (PTF Nădlac II, PTF Nădlac, PTF Turnu, PTF Vărşand, PTF Borş I și II, PTF Petea), astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, pentru ieşirea din ţară a camioanelor timpul de aşteptare depăşeşte 60 de minute şi ajunge la peste 8 ore, la Vârşand.  

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente