duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTCOD GALBEN de vânt puternic în Hunedoara și în alte județe din...

COD GALBEN de vânt puternic în Hunedoara și în alte județe din țară, până marți. Vreme rea până joi

Meteorologii au emis un Cod Galben de vânt puternic, valabil în majoritatea zonelor din județul Hunedoara și alte județe din țară, începând de de luni, 16 ianuarie, ora 17:00 până marți, ora 22:00. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Vreme rea, cu ploi și vânt, până joi seara

De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică valabilă de luni, 16 ianuarie, ora 17:00, până joi, 19 ianuarie, ora 20:00, de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă.

 În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.                                                         

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente