vineri, mai 3, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPeste 100.000 de euro obținuți de un hunedorean și prietena lui din...

Peste 100.000 de euro obținuți de un hunedorean și prietena lui din exploatarea fetelor prin metoda „Loverboy”

Un bărbat din Vulcan, judeţul Hunedoara şi o femeie din Dragalina, judeţul Călăraşi, sunt cercetaţi sub control judiciar pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. Cei doi sunt suspectaţi că au obţinut sume mari de bani de pe urma exploatării unor tinere românce în ţară dar şi în Spania, Franţa, Germania, Marea Britanie.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, bărbatul de 42 se ani şi femeia de 45 de ani îşi racolau victimele folosind metoda „Loverboy” şi timp de mai mulţi ani, începând cu 2019, au reuşit să obţină sume mari de bani de pe urma unor tinere care se prostituau în beneficiul lor pe teritoriul României, Franţei, Spaniei, Germaniei şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În urma totalizării sumelor de bani trimise în ţară prin transferuri financiare, a rezultat faptul că persoanele în cauză au efectuat 244 de transferuri, în valoare de 79.655 de euro, 10.439 de lire sterline şi 112.409 de lei.

”Față de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Vulcan, județul Hunedoara, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea, față de o femeie, de 45 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

Ulterior, la data de 13 ianuarie a.c., aceștia au fost prezentați procurorului de caz care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.– a comunicat IPJ Călărași.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente