miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieBOMBA ecologică din Deva, dezamorsată pe bani grei. OTRAVA din aer, apă...

BOMBA ecologică din Deva, dezamorsată pe bani grei. OTRAVA din aer, apă şi sol va fi eliminată

Groapa de gunoi a municipiului Deva, un pericol major pentru sănătatea oamenilor, o sursă de incendii, poluare şi infecţii, va fi închisă pe bani europeni.

Primăria Deva a reușit să obțină fonduri europene nerambursabile pentru închiderea platformei temporare de stocare a deșeurilor de pe strada Orizontului din Deva, o adevărată bombă ecologică. Groapa de gunoi ar fi trebuit să fie închisă de mai mulți ani, însă administraţiile anterioare nu au reuşit acest lucru.

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, a făcut anunţul pe pagina sa de socializare:

Am reușit să obțin bani europeni pentru închiderea platformei temporare de stocare a deșeurilor de pe strada Orizontului din Deva, o adevărată bombă ecologică (groapa de gunoi)!

Am participat astăzi, la București, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare din cadrul Programului ,,Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme (RO-Mediu)”.

Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Reducerea contaminării cu substanțe periculoase a depozitului temporar de deșeuri situate în Deva, strada Orizontului f.n”.

Proiectul are o valoare eligibilă de 8.133.078,48 lei cu TVA (echivalentul a 1.643.677,06 euro).

Deva a obținut un nou proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile. Foto: Ceremonia semnării contractului de finanţare de către Nicolae-Florin Oancea, primarul Devei şi Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Barna Tanczos a felicitat primăriile care au depus proiecte pentru această componentă de finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Programul este derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de Operator de Program pentru Programul RO-Mediu și finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Împreună pentru un mediu curat! – a anunţat primarul Devei, Florin Oancea.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente