miercuri, mai 8, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDINOZAURI NECUNOSCUȚI au ieșit din pământ la lumină, în Geoparcul din Țara...

DINOZAURI NECUNOSCUȚI au ieșit din pământ la lumină, în Geoparcul din Țara Hațegului

Dinozaurii descoperiți la Hațeg au capul turtit

„Reptila cu cap turtit din Transilvania” (Transylvanosaurus platycephalus) este noua specie de dinozaur pitic descoperită de paleontologi pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului – au anunțat, joi, reprezentanții Geoparcului.

Această specie de dinozaur, necunoscută anterior, avea o lungime de aproximativ doi metri, mergea pe două picioare și aparținea familiei Rhabdodontidae. Corpul noului dinozaur era de mici dimensiuni, la fel ca și în cazul altor dinozauri descoperiți pe teritoriul Țării Hațegului, cunoscuți deja sub numele de „dinozauri pitici”. „Resursele limitate de hrană ce erau disponibile în aceste părți ale Europei, la acel moment, au dus la reducerea dimensiunii corpului acestor animale”, afirmă paleontologul Felix Augustin.

Descoperirea a fost făcută de o echipă internațională de cercetători, din care face parte și conf. Zoltán Csiki-Sava de la Facultatea de Geologie și Geofizică – Universitatea București.

Această nouă specie de dinozaur adaugă noi informații referitoare la fauna ce popula fosta Insulă a Hațegului în Cretacicul târziu, adică în urmă cu 70 de milioane de ani.

Sursa:  Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente