E aproape înduioșătoare strădania președintei PNL județul Hunedoara, deputata Vetuța Stănescu, de a convinge lumea largă că ea NU trebuie să candideze la locale.
Că ei NU i se aplică decizia conducerii centrale a PNL.
Că n-am înțeles noi bine o propoziție clară ca lumina zilei.
Că o virgulă din text, interpretată în manieră proprie (cam cum ar interpreta Fuego ”Nothing else matters”), o salvează.
Să citim din nou decizia BPN al PNL, dcecizie OBLIGATORIE, că de aia e decizie. Să mai citim o dată propoziția:
”Președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.”
Frate, este o O PROPOZIȚIE, nici măcar O FRAZĂ! Nu ar trebui să fie greu de citit și de înțeles.
Adică: Președintele filialei județene a PNL va candida FIE LA funcția de președinte al Consiliului Județean, FIE LA funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.
Adică: va candida SAU la județ SAU la primărie, în funcție de situație.
Interpretarea doamnei: SAU să candideze SAU să nu candideze, în funcție de situație.
ÎN FUNCȚIE DE SITUAȚIE înseamnă că acolo unde PNL are președinte de Consiliu Județean sau primar la reședința de județ, e clar că acela, președinte de filială ori ba, va candida pentru un nou mandat. Acolo SITUAȚIA nu mai avea nevoie de decizia BPN.
În cazul județului Hunedoara: Deva, reședința de județ, are primar PNL, deci SITUAȚIA NU CERE ca Vetuța Stănescu să candideze la Primăria Deva. DAR Consiliul Județean Hunedoara are președinte PSD, deci SITUAȚIA CERE ca Vetuța Stănescu, președinta filialei județene a PNL, să candideze pentru funția de președinte de Consiliu Județean.
Așa zice decizia conducerii centrale a PNL.
La aceasta se referă ÎN FUNCȚIE DE SITUAȚIE.
Așadar: ÎN FUNCȚIE DE SITUAȚIE înseamnă candidatura SAU la primăria reședință de județ SAU la Consiliul Județean, acolo unde PNL nu deține funcția respectivă, de primar ori de președinte CJ.
NU înseamnă SAU să candideze SAU să nu candideze.
Din două una (în funcție de situație): FIE doamna nu poate să citească și să interpreteze o propoziție simplă, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra capacității dumneaei de a-și îndeplini atribuțiile de deputat, care, teoretic, scrie și votează legi în Parlament, FIE ne crede atât de idioți pe toți încât ne socotește incapabili de a raționa cu creierele din dotare în efortul de a citi și pricepe o propoziție simplă, de aceea se oferă, generoasă, să ne explice ce anume trebuie să înțelegem.
Să fim clari: e fix treaba doamnei să candideze sau să nu candideze sau să respecte decizia conducerii PNL sau să n-o respecte sau să pună pe altul să candideze sau să nu pună sau să facă ce bunul Dumnezeu i-o lumina calea.
Dar să nu ne ia de idioți cu cititul și priceputul unei propoziții, că eu, unul, mă revolt.
Vă rog frumos, doamnă!
Bine, doamnă?
Alin Bena
DOCUMENTUL OFICIAL INTEGRAL: