sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăAustria spune iarăși NEIN! Este SINGURA ȚARĂ care s-a opus astăzi, din...

Austria spune iarăși NEIN! Este SINGURA ȚARĂ care s-a opus astăzi, din nou, aderării României la Schengen

Astăzi, în Parlamentul European s-a votat din nou rezoluția care cere aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, până la finalul anului.

Toate instituțiile europene și 26 din 27 de țări membre susțin aderarea României la spațiul Schengen. Singura care se opune este Austria – a transmis, astăzi, europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL/PPE).

Parlamentul European cere aderarea României la spațiul Schengen până la finalul anului

”Tocmai am votat o nouă rezoluție a Parlamentului European care cere aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul anului.

Rezoluția a adunat 526 de voturi „pentru”, 57 „împotrivă” și 42 de abțineri din partea membrilor Parlamentului European. Europarlamentari din toate colțurile continentului și din toate familiile politice proeuropene și-au arătat, astfel, susținerea pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație.

România este pregătită de 12 ani să adere la Schengen. Tot de 12 ani, Parlamentul European cere să fim integrați în spațiul Schengen tocmai fiindcă suntem pregătiți.

Rezoluții ale Parlamentului European din anii 2011, 2018, 2020, 2021, 2022 și, iată, 2023 au solicitat acest lucru.

Două misiuni independente de experți care au vizitat România anul trecut au reconfirmat că țara noastră îndeplinește toate condițiile de aderare.” – a scris Siegfried Mureșan.

Singura țară care se opune este Austria

”Toate instituțiile europene și 26 din 27 de țări membre susțin aderarea României la spațiul Schengen. Singura care se opune este Austria.

Guvernul Austriei invocă probleme cu migrația pe care nu România le-a provocat, dar pe care vrem să le rezolvăm. Astfel, au fost luate măsuri importante în ultimele luni la nivel european pentru gestionarea problemelor de migrație de pe continent.

Opoziția Austriei este nejustificată. De aceea noi, Parlamentul European, cerem Austriei să ia cât mai repede decizia corectă și să aprobe aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.” – a scris pe pagina sa oficială de Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „RO 472 124802 PE 12.07.20 MURESAN Siegfried resolution B9 B9-0309/2023 Resolution .625 625 +.526 526 0..42 -..57”
Rezultatul votului de astăzi din Parlamentul European pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen: 526 de voturi PENTRU, 57 de voturi ÎMPOTRIVĂ și 42 ABȚINERI

Rareș Bogdan, europarlamentar (PNL/PPE): Austria trebuie să plătească despăgubiri României pentru blocarea în Schengen

”Acum câteva minute: Victorie pentru România!

Vot favorabil la moțiunea Parlamentului European care pune la colț Austria pentru că a blocat România sa intre in Schengen. Rezoluția la care am fost raportor din umbra al EPP, si care cere Comisiei Europene să analizeze dacă blocarea României nu reprezintă cumva o încălcare a Tratalelor UE, dar vorbește si de compensații pentru pierderile suferite după 2011, a trecut cu 526 de voturi.” – a scris europarlamentarul Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul PNL/PPE Rareș Bogdan: ”Austria trebuie să plătească despăgubiri României pentru blocarea în Schengen! Austria trebuie să-și piardă dreptul de vot în Consiliu pentru încălcarea Tratatului UE și să i se suspende fondurile!” Foto: Facebook/Rareș Bogdan

”Textul moțiunii este extrem de curajos.

Câteva pasaje: votul împotrivă n-a fost justificat juridic (pe românește, nu există bază legală), fiind „mai degrabă motivat de campanii politice naționale”; invită Comisia să analizeze o posibilă încălcare a Tratatului UE; îndeamnă Consiliul „să își îndeplinească obligațiile referitoare la cooperarea loială (!!) în temeiul articolului 13 din TUE în relația sa cu Comisia și cu Parlamentul European”; „solicită Consiliului să respecte articolul 4 alineatul (2) din Actul din 2005 privind aderarea Republicii Bulgaria și a României la UE”; „Comisia ar trebui să analizeze posibilele mecanisme de compensare a pierderilor financiare suferite de Bulgaria și România din cauza deciziei negative și nejustificate adoptate în privința aderării celor două țări la spațiul Schengen, luând în considerare pierderile financiare înregistrate începând din iunie 2011”; „îndeamnă Comisia să analizeze toate procedurile posibile pentru a apăra dreptul la liberă circulație al cetățenilor români și bulgari”. – a scris europarlamentarul Rareș Bogdan.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente