duminică, mai 5, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATERAVAGII făcute de FURTUNĂ în municipiul Hunedoara: FOTO + VIDEO

RAVAGII făcute de FURTUNĂ în municipiul Hunedoara: FOTO + VIDEO

O furtună de COD PORTOCALIU a lovit astăzi municipiul Hunedoara și mai multe așezări din Ținutul Pădurenilor, în jurul orei 14:00. Rafale de vânt extrem de puternice au smuls acoperișuri și au scos copaci din rădăcină. Autoritățile au emis mesaje RO-ALERT de fenomene meteo extreme pentru zonele vizate.

”Intervenim pentru diminuarea efectelor furtunii din această după-amiază.” – au scris reprezentanții Primăriei Hunedoara pe pagina de Facebook a instituției.

”Vijelia abătută astăzi asupra municipiului Hunedoara a produs pagube în mai multe zone ale oraşului. Este vorba, în principal, despre acoperişuri sau bucăţi de acoperiş dislocate de rafalele de vânt extrem de puternice şi despre copaci rupţi.

Angajaţii Primăriei, Poliţiei Locale şi cei ai societăţilor din subordinea Consiliului Local, Salubprest şi Ecoserv, sunt în teren şi vor acţiona pe întreg parcursul zilei pentru diminuarea efectelor furtunii.

Sesizările se preiau la dispeceratul poliţiei locale: 0254.954 (număr scurt, cu tarif normal), 0254.711.959 (număr cu tarif normal), mobil: 0786.911.568. Intervenţiile se derulează în funcţie de gravitatea fiecărei situaţii în parte.” – au comunicat reprezentanții Primăriei Hunedoara.

ACTUALIZARE – JOI, ora 12:00 – PRIMĂRIA HUNEDOARA:

”Bilanţ intermediar în urma furtunii de ieri – peste 60 de copaci căzuţi, 14 maşini avariate, 20 de acoperişuri smulse total sau parţial de vijelie. Hunedoara este şi azi sub cod portocaliu de furtună!

Mai bine de 60 de copaci au căzut, în urma vijeliei de ieri afectând căi de acces, garduri, cabluri de electricitate şi/sau telefonie. Tot ieri, 20 de acoperişuri au fost grav avariate de fenomenele meteo extreme, multe dintre ele fiind smulse de rafalele de vânt. Numărul maşinilor avariate (de acoperişuri căzute sau copaci rupţi) este, până acum, de 14. Au fost rupte cabluri (în special de curent) pe o lungime totală de aproximativ un kilometru.

Menţionăm că este vorba despre un bilanţ intermediar, cea mai mare parte a serviciilor Primăriei precum şi societăţile subordonate fiind implicate încă în aplicarea de măsuri pentru diminuarea efectelor vijeliei de ieri (12 iulie) după-amiază.” – au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Foto: Primăria Hunedoara
Foto: Primăria Hunedoara
Foto: Primăria Hunedoara
Foto: Primăria Hunedoara
Foto: Primăria Hunedoara
Foto: Primăria Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Sursa VIDEO: ISU Hunedoara.

ACTUALIZARE: Amendă de 40.000 de lei pentru proprietarul unei anexe căzute peste 3 maşini, pe strada 9 mai. (video de mai sus).
În urma furtunii de ieri (12 iulie) – o parte dintr-o anexă aparţinând unei societăţi comerciale aflată pe strada 9 mai din Hunedoara s-a prăbuşit (fiind angrenate în cădere atât bucăţi de sticlă şi metal cât şi un zid).
Poliţia Locală Hunedoara a luat măsurile legale impuse de astfel de situaţii şi a amendat societatea în cauză cu suma de 40.000 de lei, pentru neîntreţinerea corespunzătoare a clădirii deţinute.
Sursa: Primăria Hunedoara

VEZI ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente