luni, aprilie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDe astăzi, se REDESCHIDE circulația rutieră pe Transalpina

De astăzi, se REDESCHIDE circulația rutieră pe Transalpina

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, în urma reviziei făcute joi pe Transalpina (DN 67C), drumul va fi deschis circulaţiei rutiere începând de astăzi, vineri, 16 iunie. Tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului va fi practicabil doar 10 ore pe zi şi cu limitare de viteză.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, joi, că circulaţia pe Transalpina va fi deschisă începând de vineri dimineaţă, de la ora 8:00, în anumite condiţii. 

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare 30 km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone” – a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Directorului CNAIR subliniază că, având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condiţiilor impuse, pentru evitarea evenimentelor nedorite.

Comisia specială din cadrul CNAIR a verificat şi la sfârşitul lunii mai dacă circulaţia rutieră pe Transalpina poate fi deschisă în condiţii de siguranţă, la acel moment specialiştii stabilind că nu existau astfel de condiţii, întrucât zăpada de pe versanţi putea aluneca pe carosabil.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente