vineri, aprilie 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEATENȚIE, ȘOFERI: Începând de astăzi, luminile de întâlnire sunt OBLIGATORII pe toate...

ATENȚIE, ȘOFERI: Începând de astăzi, luminile de întâlnire sunt OBLIGATORII pe toate drumurile publice

Începând de vineri, 16 iunie, șoferii sunt obligați să folosească luminile de întâlnire sau luminile de circulație diurnă (DRL – Daytime Running Lights) pe toate categoriile de drumuri publice din România, inclusiv în interiorul localităților. Cei care nu se conformează riscă amendă și puncte de penalizare.

Modificările la OUG 195/2002 au fost promulgate de președintele Iohannis pe 12 iunie și publicate marți, 13 iunie, în Monitorul Oficial, și au intrat în vigoare după 3 zile.

Astfel, articolul 44, alineatul 2 a fost modificat în felul următor: „În circulația pe toate categoriile de drumuri publice, conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.”

Totodată, articolul 108 alineatul (1) litera a), punctul 7, prevede sancțiuni pentru cei care nu respectă această obligație.

Astfel „nerespectarea obligației de a folosi și pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice;” atrage după sine sancțiunea unei amenzi și două puncte de penalizare.

În trecut, legea prevedea obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente