sâmbătă, mai 4, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEUn prost de 56 de ani din Pitești și-a scrijelit numele pe...

Un prost de 56 de ani din Pitești și-a scrijelit numele pe zidul de piatră al Cetății Sarmizegetusa Regia

Un piteștean riscă dosar penal după ce și-a scrijelit numele pe un monument istoric din cetatea Sarmizegetusa

”Jandarmii hunedoreni au fost sesizați prin Serviciul de Urgență 112 că un bărbat și-a scris numele pe unul dintre blocurile de piatră aparținând zidului vechi al cetății Sarmizegetusa.

Patrula de jandarmi s-a deplasat la fața locului, iar împreună cu arheologul prezent la cetate, au sesizat că pe o piatră din zidul acesteia erau scrijelite mai multe nume.

Bărbatul fiind întrebat cu privire la motivul pentru care a distrus monumentul istoric, le-a spus colegilor faptul că nu există un motiv anume, ci că a făcut-o ”din plictiseală”.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere care au fost predate polițiștilor pentru a se continua cercetările.” – au transmis jandarmii hunedoreni.

”Poliţiştii ajunşi la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, în timp ce vizita cetatea Sarmisegetusa Regia, în calitate de turist, a scrijelit prin frecare cu un obiect dur-ascuțit, diferite înscrisuri pe două blocuri de piatră care fac parte din monumentul istoric.


În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind coordonate sub directa supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie.” – au comunicat polițiștii hunedoreni.

Sursa: Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Decebal” Hunedoara, IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente