sâmbătă, mai 4, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEEl a băut cât a putut, apoi a DISTRUS OGLINDA tinerei. Dosar...

El a băut cât a putut, apoi a DISTRUS OGLINDA tinerei. Dosar penal şi poate 7 ani de ghinion

În data de 05 martie 2023, poliţiştii au fost sesizați despre faptul că pe DN 66A, în zona Sohodol, din municipiul Vulcan, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului, poliţiştii au constatat faptul că o tânără în vârstă de 28 de ani, din municipiul Vulcan, a condus un autoturism pe DN 66 A, din direcția de mers Lupeni – Vulcan, în zona Sohodol oglinda stânga-față a autoturismului său a fost acroșată de un autoturism care circula din sens opus, fiind condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Lupeni.

În urma testării celor doi conducători auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l, alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului, rezultat fiind negativ, în cazul tinerei.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul figurează având permisul de conducere reținut.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

Sursa: IPJ Hunedoara

NOTĂ: Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată în viață expresia „Dacă ai spart oglinda vei avea șapte ani de ghinion”. Ea a apărut încă din Evul Mediu, în secolul al XV-lea, iar în timp a devenit din ce în ce mai puternică.

Această superstiție vine din Veneția, locul unde se produceau oglinzi comandate de oamenii bogați. Erau făcute din sticlă acoperită cu argint iar prețul lor era exorbitant.

Muncitorii erau speriați ca nu cumva să spargă o oglindă, altfel erau obligați să muncească ca servitori pentru proprietarul fabricii, timp de șapte ani, întrucât nu își permiteau să plătească oglinda.

În Grecia antică se credea că imaginea reflectată în oglindă era de fapt o reprezentare a sufletului, iar dacă această se vedea distorsionată, se credea că o nenorocire se va abate asupra persoanei respective.

Și romanii credeau că a sparge o oglindă era semn rău și se pedepsea cu șapte ani de ghinioane și au inventat remedii pentru a scăpa de ele. Unii spun că trebuie să aduni bucățile de sticlă și să le pui în apă sau să le îngropi la lumina lunii. Alții lasă cioburile oglinzii în locul unde s-a spart timp de șapte ore înainte de a le aduna.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente