luni, mai 13, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEUn bărbat din Certeju de Sus a tăiat urechile câinilor. Acum are...

Un bărbat din Certeju de Sus a tăiat urechile câinilor. Acum are dosar penal

Dosar de cercetare penală întocmit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara

La data de 30 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 55 de ani, din comuna Certeju de Sus, a efectuat intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, prin cuparea urechilor asupra a doi câini care îi aparțin (rasa Ciobănesc de Anatolia).

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau alte scopuri necurative, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004, republicată, privind protecția animalelor.        

Sursa: IPJ Hunedoara

Ciobănesc de Anatolia este o denumire generică pentru câteva rase de câine ciobănesc răspândite în Turcia și țările vecine din Munții Caucaz. Câinele Ciobănesc anatolian a fost denumit și Anatolian și Karabash Dog sau Kangal. Sunt câini de pază și luptă de dimensiuni mari și foarte mari. Unele exemplare pot cântări până la cca. 80 kg. Câinele Ciobănesc anatolian este extrem de protectiv, atât cu familia sa cât și cu animalele pe care trebuie să le apere, considerând că este în permanență la datorie.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente