duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATETrei nemernici de TADJICI au scrijelit semne de-ale lor pe zidurile DACICE...

Trei nemernici de TADJICI au scrijelit semne de-ale lor pe zidurile DACICE de la Sarmizegetusa Regia. Dosar penal instant!

Dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere, în dauna patrimoniului cultural național

În data de 03 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădiște cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică, bănuiți că ar fi scrijelit diferite însemne, în incinta cetății dacice Sarmisegetuza Regia.

Tadjicii au zgâriat pietrele fiindcă nu au știut că nu au voie

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului i-a identificat pe cei trei bărbați și a stabilit că aceștia (angajați ai unei societăți comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetății dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetății (cei trei bărbați au declarat faptul că se aflau în zonă ca și turiști și nu au știut că nu au voie să graveze pietrele respective).

Tadjicii au acum dosare penale pentru distrugere

În cauză, polițiștii au întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările continuând în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptelor și a stabilirii prejudiciului. (Sursa: IPJ Hunedoara)

De unde vin acești tadjici

Tadjikistanul este o țară situată în Asia Centrală, fiind una dintre cele mai mici țări din această zonă, ca suprafață, și neavând acces la mare. Capitala Tadjikistanului este Dușanbe (679.400 locuitori). Fostă republică în componența URSS, Tadjikistanul a obținut independența față de Uniunea Sovietică la 9 septembrie 1991. Majoritatea locuitorilor Tadjikistanului aparțin grupului tadjic, înrudit cu afganii și vorbitori ai unei limbi persane. În Tadjikistan aproximativ 20% din populație trăiește cu mai puțin de 1,25 $ pe zi. (Wikipedia)

Cel mai înalt vârf montan din Tadjikistan este Ismoil Somoni, denumit anterior Vîrful Stalin sau Vârful Comunismului – 7.495 de metri, în Munții Pamir
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente