vineri, aprilie 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEUn bărbat a mușcat un polițist: ”Arcadele dentare ale inculpatului au comprimat...

Un bărbat a mușcat un polițist: ”Arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate” – document oficial

Un bărbat din Cugir, județul Alba, și-a aflat recent pedeapsa finală, după ce în urmă cu un an a făcut scandal în fața unui cazino și a mușcat un polițist – scriu ziariștii de la alba24.ro. Magistrații instanței superioare au dat o sentință definitivă în acest caz. 

Momentul scandalului dar și modalitatea în care doi polițiști ai IPJ Alba, un polițist local din Cugir, un jandarm, toți patru ajutați și de un alt bărbat, au reușit după ce s-au chinuit minute bune să îi pună cătușele la mâini la spate scandalagiului sunt relatate în motivarea instanței.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4 iunie 2022, când unul dintre polițiști a fost mușcat de mână.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, într-un cazino din Cugir, bărbatul în cauză, în jurul orei 4.00 dimineața, a început un scandal. Prin 112 s-a solicitat intervenția oamenilor legii.

La fața locului a ajuns un echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm. Când au ajuns, bărbatul făcea scandal și au luat hotărârea să îl ducă la secție.

Spre mașină a mai mers, cu cei doi agenți și bărbatul în cauză, și o altă persoană. Când au încercat să îl urce în autovehicul, acesta s-a împotrivit, a început să se zbată, să facă scandal și să se împingă cu picioarele de mașină pentru a nu fi băgat pe bancheta din spate.

”În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți”, se arată în motivarea instanței.

Polițistul și jandarmul au încercat să îi pună cătușele: ”Bă, nu mușca!”

”După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată (n.r. – polițistul) a luat decizia încătușării inculpatului”, se arată în document.

Adică l-a pus la pământ pe bărbat și i-a spus colegului din jandarmerie să îi ia cătușele și să le pună la mâinile inculpatului.

În acest timp, martorul (…) se afla în zona inferioară a corpului inculpatului, la distanță de capul acestuia, încercând să îi ajute pe cei doi lucrători de poliție să aplice cătușele asupra mâinilor inculpatului.

În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate (n.r. – polițistul), întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate.

În intervalul scurt de timp în care inculpatul a agresat persoana vătămată în modalitatea expusă, persoana vătămată a cerut în mod repetat inculpatului să înceteze acțiunea violentă repetând <Bă, nu mușca!>”, se mai arată în documentul citat.

Citește continuarea pe alba24.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente