sâmbătă, mai 4, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEJUDEȚUL PERICOLELOR: La fiecare 3 minute, un hunedorean sună la numărul unic...

JUDEȚUL PERICOLELOR: La fiecare 3 minute, un hunedorean sună la numărul unic de urgență 112

În județul Hunedoara, în anul 2023, au fost înregistrate 181.220 apeluri la numărul unic de urgență 112. Adică UN APEL LA FIECARE 3 MINUTE!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara a făcut publice aceste cifre duminică, 11 februarie, când este marcată ”Ziua Europeană a numărului unic de urgență 112.”

Povestea Cristinei, operatoare 112, prima care primește veștile îngrozitoare

Este deja al treilea an de când colega noastră, Cristina, primește cele mai crunte vești prin intermediul numărului unic de urgență 112.

Și chiar dacă este femeie, reușeșete de fiecare dată să transmită stăpânire de sine celor cu care vorbește, dar și colegilor din subunități, pe care-i mobilizează spre locul intervențiilor. – au scris cei de la ISU Hunedoara.

“Nu e ușor să auzi la celălalt capăt al firului plânsete disperate, gemete de durere sau urlete asociate cu neputința și nerăbdarea celor aflați în situații critice.

Și nu poți zice că odată cu trecerea timpului te obișnuiești cu suferința. Poți zice doar că înveți, cu fiecare caz în parte pe care-l întâlnești, să fii tot mai bun, mai perspicace și mai eficient.

În dispeceratul 112 este o luptă continuă. Totul se desfășoară contracronometru. Fiecare cuvânt și fiecare decizie sunt esențiale.

Echipajele operative trebuie să primească informații cât mai clare despre ceea ce s-a întâmplat pentru a interveni ca la carte.

Iar pentru asta, atunci când discuți cu cei care sună pentru ajutor, trebuie să analizezi cu luciditate toate detaliile, să filtrezi datele și, nu în ultmul rând, să le insufli cum poți tu mai bine, speranța că totul va fi bine.

Atunci când tu ești prima persoană care ia contact cu situația de urgență, simți că ai o mare responsabilitate în rezolvarea ei. Și de aceea, bucuria misiunilor reușite este de nedescris ” – a povestit Cristina, operator 112 la ISU Hunedoara.

Cristina, ție și colegilor tăi, operatori STS, medici și asistenți, jandarmi, polițiști, salvamontiști, vă mulțumim pentru profesionalismul și promptitudinea cu care răspundeți zi și noapte, urgențelor noastre!

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente