sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATETREI AZILE continuă să funcționeze ILEGAL în județul Hunedoara! Autoritățile statului, NEPUTINCIOASE

TREI AZILE continuă să funcționeze ILEGAL în județul Hunedoara! Autoritățile statului, NEPUTINCIOASE

Trei cămine pentru persoane vârstnice continuă să funcționeze ILEGAL în județul Hunedoara iar autoritățile statului privesc neputincioase. Este vorba despre Asociația Casa Divină Cristur, Asociația Pridvor Băcia și Asociația Ciuhat Deva.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului Hunedoara a făcut plângere penală împotriva a două asociații care dețin cămine de bătrâni în județul Hunedoara. Noi controale au avut loc, marți, în aceste centre în care au fost găsite probleme în urmă cu circa două săptămâni. – scriu jurnaliștii de la Gazeta de Dimineață.

”Am avut o discuție cu toate instituțiile care au participat la controalele efectuate la căminele pentru persoane vârstnice, pentru copii și pentru persoane cu dizabilități. Am cerut instituțiilor ca, acolo unde s-au dat avertismente și amenzi să revină cu controale pentru a verifica încă o dată situația. În cazul a două cămine, ANPC-ul a depus plângere penală la Parchet pentru faptul că se desfășoară în continuare activitatea, fără să fie autorizați. Este vorba despre Asociația Casa Divină și Asociația Pridvor”, a declarat pentru gdd.ro prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian.

Sursa citată susține că respectivele centre nu pot desfășura activitate dacă nu au autorizație, nu au licență.

În ceea ce privește Asociația Ciuhat, prefectul spune că s-a apelat la un executor judecătoresc, după ce instanța a admis cererea prefecturii pentru a lua beneficiarii din cămin – cu acordul proprietarului – și a-i duce la spital, pentru a fi evaluați medical.

Călin Petru Marian, prefectul de Hunedoara, afirmă că asociațiile care încalcă legea riscă ”amenzi din partea instituțiilor abilitate și dosar penal pentru funcționare ilegală”.

CITEȘTE ȘI:

……………
NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.
NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.
NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.
Contact us: contact@newshd.ro
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente