sâmbătă, mai 4, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăEXPLOZIE ÎN PNL: Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, A TRECUT LA PSD....

EXPLOZIE ÎN PNL: Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, A TRECUT LA PSD. #ȘASE

Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani, prim-vicepreședintele organizației județene PNL, unul dintre cei mai influenți oameni din PNL Hunedoara, a trecut astăzi la PSD!

Primarul Ridzi a fost prezent astăzi, la Deva, la ședința Comitetului Politic Județean al PSD, care a validat candidaturile membrilor social-democrați pentru alegerile locale din 9 iunie.

De pe scena sălii mici a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a fost anunțat (și validat prin vot!) drept candidat al PSD pentru Primăria Petroșani, la alegerile din 9 iunie 2024.

„Nu e o decizie ușoară, după 25 de ani într-un partid. Eu am mai fost și în UNPR, am cochetat cu PSD și în 2016. A fost o decizie atunci pe care nu am luat-o cum trebuia. Dar ce m-a făcut pe mine să fac această mutare este, așa cum a spus Dan Bobouțanu (primarul municipiului Hunedoara – n.n.), este comunitatea, e Petroșaniul și e Valea Jiului. Pentru că știți foarte bine că toți ceilalți colegi ai mei sunt PSD, toți au performanță, și, cu siguranță, pe ceea ce înseamnă ”Just Tranzition”, tot județul trebuie să fim împreună. Cred că aceasta este cea mai bună formulă pentru Petroșani, pentru Valea Jiului și pentru Hunedoara” – a declarat proaspătul membru PSD, Tiberiu Iacob-Ridzi, în discursul său de la Deva.

Tiberiu Iacob-Ridzi își ține discursul în fața noilor colegi de la PSD, în sala mică a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva. La masa prezidiului se află conducerea organizației județene Hunedoara a PSD: senatorul Cristian Resmeriță (prim-vicepreședinte), Laurențiu Nistor (președinte) și Cosmin Filip (secretar general).
În sală se află candidații PSD din județul Hunedoara la alegerile locale din 9 iunie.

”Mai vreau să spun un lucru. Ce am apreciat eu întotdeauna la PSD a fost faptul că a fost un partid și o organizație care a știut, întotdeauna, să țină la oameni. Și să trateze membrii în mod egal, indiferent de poziția pe care se află. Din păcate, în altă parte lucrurile nu stau chiar așa.” – a adăugat Tiberiu Iacob-Ridzi, membru PSD și candidat al PSD la Primăria Petroșani, începând de astăzi.

Tiberiu Iacob-Ridzi este, de 16 ani, primar al municipiului Petroșani. El a fost membru al PD/PDL, UNPR, PNL.

Este al șaselea primar liberal care pleacă din PNL Hunedoara, după primarii de la Pui, Crișcior, Ilia, Cerbăl și Vața de Jos.

O FOTOGRAFIE ISTORICĂ: Deva, miercuri, 13 ianuarie 2024. Senatorul Cristian Resmeriță, prim-vicepreședinte al organizației județene PSD Hunedoara (foto stânga) și, începând de astăzi, primarul PSD al municipiului Petroșani și candidatul PSD pentru un nou mandat, Tiberiu Iacob-Ridzi, fost PNL timp de 25 de ani și prim-vicepreședinte al PNL județul Hunedoara la data plecării din PNL. Foto: Facebook/Cristian Resmeriță

ÎN URMĂ CU EXACT DOUĂ SĂPTĂMÂNI, TIBERIU IACOB RIDZI ERA VALIDAT CANDIDAT AL PNL

În urmă cu EXACT două săptămâni, la 28 februarie, ÎN ACEEAȘI SALĂ a Centrului Cultural Drăgan Muntean din Deva, Tiberiu Iacob-Ridzi era confirmat candidat al PNL la funcția de primar al municipiului Petroșani pentru alegerile din 9 iunie.
În ședința Comitetului Director Județean al PNL Hunedoara, din 28 februarie 2024,Tiberiu Iacob-Ridzi (foto dreapta) era confirmat candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al municipiului Petroșani. Foto: Facebook/Vetuța Stănescu

CE A SCRIS PRIMARUL TIBERIU IACOB-RIDZI chiar acum pe pagina sa oficială de Facebook:

O decizie pentru oameni și pentru comunitate

Decizia pe care am luat-o astăzi, de a candida la alegerile din 9 iunie 2024, reprezentând Partidul Social Democrat, pentru un nou mandat de primar al municipiului Petroșani nu a fost o decizie ușoară!

După mulți ani în care am reprezentat zona de dreapta a eșichierului politic, am convingerea că este o decizie înțeleaptă pe care aveam datoria să o iau pentru oameni și pentru comunitatea Petroșaniului. Pentru că dincolo de orice altceva, ceea ce este important pentru municipiul nostru este să ducem, cât mai repede, la bun sfârșit proiectele necesare pentru dezvoltarea Petroșaniului și să putem iniția altele noi, pentru oamenii din comunitatea noastră.

Am ascultat vocea oamenilor care mi-au spus, de nenumărate ori, că administrația nu are culoare politică, iar în activitatea mea am încercat să țin cont întotdeauna de acest lucru. În același timp, unitatea este un factor cheie pe care Valea Jiului și județul Hunedoara trebuie să-l aibă pentru a valorifica la maxim oportunitățile pe care ni le deschide Programul pentru Tranziție Justă al Uniunii Europene și alte programe cu finanțare europeană și guvernamentală. Suntem obligați să lucrăm eficient și bine cu colegii primari din Valea Jiului și cu conducerea Consiliului județean pentru a reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun de a da o nouă șansă la dezvoltare, Petroșaniului și, în egală măsură, Văii Jiului și județului Hunedoara. Trebuie să fim cu adevărat o echipă!

Această decizie nu va afecta sub nici o formă proiectele pe care le-am inițiat și pe care le derulăm acum în municipiul Petroșani și nici cele pe care le-am angajat. Dimpotrivă! Cred că având susținerea celui mai mare partid politic din România, susținerea Guvernului, a CJH, a colegilor primari din Valea Jiului și a dumneavoastră, a tuturor cetățenilor municipiului Petroșani, vom putea face și mai multe pentru municipiul nostru, pentru comunitatea noastră, pentru fiecare dintre cetățenii Petroșaniului.

Cu aceste gânduri am luat astăzi decizia de a porni la drum într-un nou proiect politic, însă vă asigur că acesta nu este un proiect personal, ci unul pentru Petroșani și pentru comunitate!” #ÎmpreunăPentruDezvoltareaPetroșaniului

ACTUALIZARE 1 – JOI, 14 martie 2024, ora 09:00

Organizația județeană Hunedoara a PNL a comunicat pe pagina oficială de Facebook următoarele:

”Laurențiu Nistor se teme de Călin Petru Marian. Știe că îl poate trimite definitiv acasă!

Lui Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, îi este FRICĂ de Călin Petru Marian, principalul lui contracandidat la președinția Consiliului Județean Hunedoara. Nistor este pe un trend descendent, iar decalajul dintre cei doi este tot mai mic. Marian îl poate trimite pe Nistor definitiv acasă!

Laurențiu Nistor îi ademenește prin tot felul de tertipuri pe primarii PNL din județ nu de dragul acestora, nu pentru a întări structura partidului pe care îl conduce, nu pentru binele hunedorenilor, ci pentru a-și asigura lui fotoliul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara pentru încă 4 ani. Dacă pierde alegerile, pierde tot! Și știe asta.

Nistor vânează la bucată primarii PNL, sperând astfel într-un vot covârșitor în favoarea lui, pe raționamentul că, odată cu edilii atrași prin diverse mijloace ortodoxe sau mai puțin ortodoxe în PSD, aduce și electoratul acestora.

Oamenii sunt însă deștepți, sunt abili. Nu se lasă atât de ușor manipulați sau mințiți!

PNL Hunedoara rămâne un partid puternic și determinat, care are alături hunedorenii. Cetățenii își doresc schimbarea, doresc dezvoltarea județului, își doresc întoarcerea copiilor și nepoților lor acasă!

Nistor nu va primi votul liberalilor, al hunedorenilor, odată cu vânarea primarilor!

Haideți alături de noi, echipa onestă și determinată să aducă schimbarea pe care ne-o dorim cu toții! Împreună putem să îi trimitem definitiv acasă pe Laurențiu Nistor și apropiații lui, care au furat viitorul județului!”

.

ACTUALIZARE 2 – JOI, 14 martie 2024, ora 13:00

Organizația de tineret a PNL din Petroșani trece la PSD

Vlad Lăutaru, președintele Tineretului Național Liberal (TNL) Petroșani anunță că și-a dat demisia din PNL/TNL și, împreună cu ceilalți tineri din TNL Petroșani, îl urmează pe primarul Tiberiu Iacob-Ridzi la PSD.

Ce a comunicat Vlad Lăutaru, președintele TNL Petroșani:

”Mi-am înaintat demisia din toate funcțiile de conducere pe care le dețin în cadrul TNL/PNL. Am intrat în politică în urmă cu 10 ani pentru a susține viziunea domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi privind dezvoltarea Petroșaniului, și până în prezent acest principiu care mi-a guvernat întregul parcurs politic a rămas fundamentul deciziilor mele politice.

Indiferent de culoarea politică, continuăm împreună #dezvoltarea Petroșaniul!

De asemenea, toți tinerii din organizația pe care am condus-o și-au exprimat în unanimitate intenția de a continua alături echipa domnului primar!” – a scris Vlad Lăutaru pe pagina sa de Facebook.

.

TIBERIU IACOB-RIDZI ESTE AL #ȘASELEA PRIMAR DIN JUDEȚUL HUNEDOARA CARE PĂRĂSEȘTE PNL ÎN ULTIMELE LUNI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente