luni, aprilie 29, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieTELECABINA cu care turiştii pot ajunge în Cetatea Devei este funcţională începând...

TELECABINA cu care turiştii pot ajunge în Cetatea Devei este funcţională începând de vineri – FOTO

Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva a fost pusă în funcțiune vineri, 29 martie 2024, și este disponibilă pentru cei care vizitează monumentul istoric.

Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane. Telecabina funcționează zilnic, între orele 10:00-19:00.

Ce a declarat la inaugurare primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea

”Iată că a venit această zi, cînd dăm în folosință o investiție din bugetul local, în valoare de 4 milioane de euro, cu o capacitate aproape dublă, de la 16 locuri la 30 de locuri. Un lucru foarte important este că timpul de așteptare pentru vizitatori este redus la jumătate. Era o chestiune de disconfort mare în perioada verii, când erau cozi la care vizitatorii stăteau 40-50 de minute și nu era bine.

Este cel mai important obiectiv turistic al municipiului Deva, este un obiectiv de referință, cunoscut la nivel național și, prin aceste investiții publice eu mă bucur că pot să potențez dezvoltarea investițiile private.

Tot ce înseamnă industria ospitalității, cu baruri, cafenele, restaurante, rețea hotelieră, pensiuni, se revigorează. Acesta este scopul investițiilor publice: să sprijine comunitatea, prin obiective de investiții, dar în egală măsură să sprijine și mediul antreprenorial, companiile private.

Sunt convins că Deva, începând de astăzi și de la finalul lunii mai, când inaugurăm și Incinta I, va vibra de viață” – a declarat primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Un bilet pentru o călătorie dus-întors pentru adulți costă 20 de lei.

Copiii până la 14 ani și pensionarii vor plăti 10 lei/călătorie dus-întors.

Persoanele cu dizabilități au acces gratuit.

Un nou obiectiv turistic în Deva

Această investiție face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva în ceea ce privește promovarea, dezvoltarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural precum și dezvoltarea activităților economice din domeniul turismului.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

VEZI ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente