marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieSpitalul Județean Deva va avea un Centru de Radioterapie și o nouă...

Spitalul Județean Deva va avea un Centru de Radioterapie și o nouă Secție de Oncologie

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, se va construi o clădire nouă, unde va funcționa un Centru de Radioterapie și o nouă Secție de Oncologie, dotată cu 45 de paturi.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor:

”În etapa a II-a ne aflăm și cu proiectul care prevede „Construire clădire Centru de Radioterapie și Secție Oncologie” la SJU Deva.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara

Potrivit studiului de fezabilitate pe care l-am adoptat astăzi, ne propunem construirea unui corp de clădire cu demisol, parter și două etaje.

În clădire, pe lângă Centrul de Radioterapie care va fi amenajat la demisol, centrul de chimioterapie și saloanele pentru spitalizarea de zi de la parter, la cele două etaje va funcționa noua Secție Oncologie, dotată cu 45 de paturi.

În prezent, secția se află într-un spațiu pavilionar, fiind dotată cu un număr insuficient de paturi. Tot aici este și centrul de chimioterapie, iar în lipsa unui centru de radioterapie, pacienții de la Deva sunt nevoiți să meargă pentru tratament în alte unități din țară. Valoarea totală a investiției este estimată la peste 42,5 milioane de lei.” – a declarat, miercuri, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Dr. Ioan Demeter: ”Proiectul cu radioterapia este un lucru extraordinar. Salvează vieți!

Dr. Ioan Demeter, medic primar șef secție MEDICINĂ INTERNĂ II, SJU Deva

În momentul de față mulți pacienți cu afecțiuni oncologice fac coada uneori și noaptea pentru radioterapie în centre universitare, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu etc.

Felicitări d-lui Președinte Cj Hunedoara, Laurențiu Nistor !

Puține județe au asa ceva. Investiția este una zonală ,nu numai județeană. Felicitări!!!”

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente