joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieCând va porni TELECABINA de pe Cetatea Devei?

Când va porni TELECABINA de pe Cetatea Devei?

Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva: „Eu cred că undeva în luna octombrie a acestui an putem să inaugurăm telecabina.”

Prezent în emisiunea postului local de televiziune Info HD miercuri, 22 iunie, primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, s-a arătat încrezător că noua telecabină de la Cetatea Devei va fi inaugurată în luna octombrie 2022.

Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva

„Iniţial am anunţat un termen, luna mai-iunie. Însă a fost dorinţa mea, de comun acord cu executantul, şi ne încadram în timp pentru luna mai. Doar că, şi lumea trebuie să înţeleagă: când sunt investiţii importante, pe perioada derulării acestor investiţii, a acestor lucrări, pot să apară probleme. Probleme generate nu neapărat de constructor. Soluţii tehnice, proiectantul a fost nevoit să schimbe soluţia tehnică.

Când am mărit capacitatea telecabinei de la 16 la 30 de locuri, deci aproape dublu, păstrând aceeaşi cale de rulare, la staţia de sosire, de sus, telecabina fiind aproape dublă ca lungime, a trebuit să fie făcute modificări de structură.

Orice modificare a trebuit să aştepte după avizele de la Monumente, de la Cultură. Şi acolo am încercat cât mai repede să le obţinem dar nu s-au obţinut la Deva ci la Timişoara sau, un alt aviz, la Bucureşti. Deci două-trei luni de zile până s-a obţinut acest aviz, lucrările putem spune că s-au întârziat, s-au blocat. Nu puteam să condiţionăm constructorul să lucreze până nu are acel aviz.

Ei, s-a obţinut şi acel aviz şi acum, pe partea de sosire, staţia de sosire, este în proporţie de 97-98 la sută finalizată, probabil în două-trei săptămâni se rezolvă.

Dacă aţi observat, au început lucrările şi la staţia de plecare. Dar şi acolo a trebuit modificat proiectul pentru că, iniţial cum s-a gândit, se intra puţin, câţiva metri, în conul vulcanic, în zona de pădure. Iar cei de la Cultură au spus: dom’le, trebuie să faceţi altă documentaţie, dar nu e sigur dacă veţi primi sau nu avizul. Şi atunci s-a schimbat soluţia tehnică.

Oamenii poate ştiu, unii poate nu ştiu, acuma cât pot de mult comunic, da? Dar sunt realităţi. Pot să spună unii care urmăresc cam tot ce declar eu: dom’le, ai zis luna mai, nu te ţii de cuvânt. Şi eu am spus: nu fuşerim! Aş fi vrut în mai dar se vor finaliza în luna octombrie. Această investiţie, cel puţin 20 de ani va funcţiona, mă refer la telecabină!” – a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva, în emisiunea postului Info HD.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente