duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPOLIȚIA și MASCAȚII i-au săltat pe BRACONIERI. Trei bărbați au fost reținuți,...

POLIȚIA și MASCAȚII i-au săltat pe BRACONIERI. Trei bărbați au fost reținuți, ARME și MUNIȚIE confiscate

Trei bărbaţi au fost reţinuţi preventiv de poliţişti, în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea unor infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

În data de 22 iunie 2022, polițiștii hunedoreni au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară și trei ordonanțe de percheziție a autovehiculelor, emise în cadrul unui dosar penal ce vizează documentarea comiterii unor infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în investigarea poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase şi au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, a poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a  Poliției Municipiului Deva, a luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale și a jandarmilor hunedoreni.

În urma percheziţiilor, au ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă, ce vor fi analizate în cadrul materialului probator.

Astfel, de la domiciliul unui bărbat din comuna Lăpugiu de Jos, poliţiştii au ridicat o armă letală lungă semiautomată, încărcată cu 3 cartușe, o armă neletală cu aer comprimat din categoria celor supuse autorizării, precum şi diferite elemente de muniție (191 de cartușe de calibru 12, 5 cartușe de calibru 16, un tub cartuș având capsa nepercutată, de calibru 12) şi componente de arme, pentru care bărbatul nu avea drept de deținere, port și folosire, precum și un trofeu din specia de interes cinegetic căprior cu coarne, secționat în zona gâtului, partea inferioară a unui membru de căprior, precum și 53 de kg. de carne de vânat.

De asemenea, de la domiciliul unui bărbat din comuna Pietroasa, judeţul Timiș și dintr-un autoturism folosit de acesta, poliţiştii au ridicat: două arme lungi letale, din care o armă letală cu două țevi netede și o armă cu glonț de tip carabină, având montat un dispozitiv de ochire de tip lunetă, încărcată cu 4 cartușe cu glonț, pe care acesta le deținea fără drept.

Totodată, din portbagajul autoturismului bărbatului a fost ridicată muniție și elemente de muniție (un recipient din plastic ce conține 27 de bile din plumb și 25 grame pulbere de vânătoare, 25 de tuburi cartuș, având capsa percutată, 4 tuburi cartuș având capsa nepercutată, 35 de  cartușe  de diferite mărci, o cutie ce conținea 8 cartușe de cal. 16, 54 de cartușe cu glonț, 59 de elemente de muniție din plumb, de tip alice, 44 de cartușe cu glonț, 108 bile metalice şi alte elemente de muniție).

De asemenea, de la locuința unui alt bărbat,  din comuna Lăpugiu de Jos, poliţiştii au ridicat mai multe trofee de vânătoare susceptibil a proveni din acte de braconaj cinegetic (3 trofee din specia de interes cinegetic căprior cu coarne și un trofeu din specia de interes cinegetic mistreț cu mandibulă și colți), iar de la locuinţa unui bărbat din comuna Pietroasa, judeţul Timiș, au ridicat două trofee din specia de interes cinegetic căprior cu coarne și un cuțit prezentând urme de sânge.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că armele și elementele de muniție găsite la percheziții au fost deținute fără drept de cei patru bărbaţi, acestea fiind folosite pentru comiterea de acte de braconaj cinegetic pe raza unor fonduri cinegetice din judeţul Hunedoara.

Față de trei dintre bărbaţi, poliţiştii au  luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, aceştia urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente