miercuri, februarie 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATELucian Heiuş, şeful ANAF, se ia de gât cu gigantul austriac OMV:...

Lucian Heiuş, şeful ANAF, se ia de gât cu gigantul austriac OMV: Vom face executare silită

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat, vineri, că dacă OMV Petrom va refuza să plătească aşa-numita „taxă de solidaritate” în domeniul energiei, va fi executată silit.

”Dacă va refuza să plătească (OMV Petrom – n.n.), vom veni cu o decizie de impunere, vom stabili suma care trebuie să fie plătită şi vom face executare silită.

Dar prima dată vom verifica toate societăţile care au ca obiect de activitate aşa cum este prevăzut în OUG 186, vom verifica dacă codurile CAEN depăşesc 75% din cifra de afaceri, aşa cum prevede ordonanţa şi după aceea se va verifica modul de constituire, declarare şi achitare a contribuţiei”, a declarat Lucian Heiuş, vineri, la Antena 3.

Context

OMV Petrom a anunţat, joi, că nu va plăti această contribuţie în România. Acționarul principal al Petrom a spus că va plăti, însă, o taxă de solidaritate de 150 de milioane de euro în Austria. Pentru refuzul de a plăti în România, OMV Petrom a adus argumentul că veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri.

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

CITEŞTE ŞI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente