duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEÎncepe construirea MARELUI GIRATORIU de la Hațeg. Până la alegeri trebuie să...

Începe construirea MARELUI GIRATORIU de la Hațeg. Până la alegeri trebuie să fie gata

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru obiectivul „Reamenajare intersecție DN 66 km 180+555 cu sens giratoriu în localitatea Hațeg”, județul Hunedoara, pentru data de 4 martie 2024.

Intersecția existentă este amplasată în intravilanul orașului Hațeg, pe DN 66, la km 180+555, la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Nicolae Titulescu.

Intersecția existentă este periculoasă

În prezent, amenajarea este de tip ”T”, formată dintr-o curbă de 90 de grade și o bretea destinată traficului de marfă și tranzit, fapt ce generează probleme funcționale și reprezintă o zonă periculoasă pentru tranzitul pietonal și al autovehiculelor.

Prin amenajarea intersecției cu sens giratoriu se vor evita blocajele, în special virajul la stânga, iar circulația pietonilor se va desfășura în condiții de siguranță.

Cine face lucrarea de 600.000 euro

Lucrările vor fi executate de Asocierea Ebens Blue Bau Lugoj și Viarum-Vita SRL Hunedoara. Valoarea contractului este de 2.939.200 lei (aproape 600.000 euro), fără TVA (proiectare și execuție).

Durata de realizare a lucrărilor este de trei luni. (Sursa: DRDP Timișoara)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente