duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăSchimb de hunedoreni la Curtea de Conturi a României: Cosmin Nicula îi...

Schimb de hunedoreni la Curtea de Conturi a României: Cosmin Nicula îi predă funcția și biroul lui Lucian Heiuș

Cosmin Nicula, vicepreședinte al Curții de Conturi a României timp de 9 ani, îi predă funcția (și biroul) lui Lucian Heiuș, proaspăt numit în această funcție, pentru un mandat tot de 9 ani.

Curtea de Conturi (CC) este organismul de stat din România care are rolul de a controla folosirea resurselor financiare ale statului și ale sectorului public.

Cosmin Nicula: Doresc să transmit cetăţenilor să aibă în continuare încredere în capacitatea instituţiei

”Am încheiat astăzi mandatul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României, după 9 ani de activitate în care am încercat şi cred că am şi reuşit să rămân ancorat în repere decizionale constante de eficienţă, transparenţă şi respect pentru lege.

Responsabilitatea pe care consilierii de conturi o au în privinţa atenţiei acordate cheltuirii banului public în instituţiile statului este una extrem de importantă şi, de cele mai multe ori, stimulativă, dată fiind diversitatea obiectivelor urmărite în procesele de auditare, astfel încât pot spune că plec de la Curte cu un bagaj bogat de noi cunoştinţe, lecţii şi multe satisfacţii.” – a scris Cosmin Nicula pe Facebook.

Cosmin Nicula (provenit din PSD) și-a încheiat vineri, 13 octombrie, mandatul de vicepreședinte al Curții de Conturi a României. El fusese numit în această funcție ăn octombrie 2014. Foto: Facebook/Cosmin Nicula

În toţi aceşti ani am avut bucuria să lucrez alături de oameni dedicaţi, profesionişti, integri şi mulţumesc colegilor mei din Plen, directorilor, auditorilor pentru modul în care au răspuns apelului meu la realizarea unei echipe unite şi performante. Împreună am reuşit să ridicăm substanţial ştacheta în munca de audit, iar rezultatele au avut deseori ecouri pozitive şi în spaţiul public.

Acum, la final de mandat, gândurile mele se îndreaptă către generaţia tânără de auditori căreia îi adresez îndemnul de a menţine standardele eticii şi integrităţii profesionale, de a se perfecţiona constant, de a contribui consistent la consolidarea reputaţiei Curţii de Conturi a României în societate.

De asemenea, doresc să transmit cetăţenilor să aibă în continuare încredere în capacitatea instituţiei de a-şi îndeplini misiunea de control asupra modului de formare, administrare şi întrebuinţare a resurselor financiare ale statului, ocazie cu care urez mult succes consilierilor de conturi care preiau acum ştafeta. Sunt convins că vor face, la rândul lor, treabă bună! – a încheiat Cosmin Nicula mesajul său, la predarea mandatului.

Lucian Heiuș preia funcția (și biroul) de la Cosmin Nicula

Mesajul lui Lucian Heiuș, la preluarea funcției de vicepreședinte al Curții de Conturi a României a fost unul laconic:

”Am început mandatul de Vicepreședinte al Curții de Conturi a României.” – a scris Lucian Heiuș luni, 16 octombrie, pe pagina sa de Facebook.

Lucian Heiuș (provenit din PNL) a fost numit vicepreședinte al Curții de Conturi a României pentru un mandat de 9 ani, care va expira în octombrie 2032. Foto: Facebook/Lucian Heiuș.

Curtea de Conturi urmărește folosirea corectă a banilor publici

Obiectivele Curții de Conturi sunt: urmărirea respectării reglementărilor legale cu caracter economic, financiar, fiscal și contabil, în vederea identificării eventualelor erori sau neregularități în întocmirea situațiilor financiare, în gestionarea și utilizarea corectă și performantă a fondurilor publice, precum și aplicarea măsurilor de înlăturare a acestora.

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente