luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEO companie din Petroşani a dat lovitura! Mai multe aeroporturi din lume...

O companie din Petroşani a dat lovitura! Mai multe aeroporturi din lume vor să le cumpere produsele

Compania Electromax, din Petroşani, a fost premiată pentru cel mai bun produs la categoria”GSE – ground suport equipment” (echipament de sprijin de la sol), în cadrul celui mai important târg de infrastructură aeroportuară desfăşurat la München, în Germania.

Compania a dezvoltat, accesând bani europeni, un sistem de balizaj portabil pentru pistele de aterizare şi decolare a avioanelor.

Sistemul de lămpi pentru aeroporturi şi aerodromuri creat de compania petroșăneană Electromax a fost apreciat de juriul Inter Airoport Innovation Awards, datorită inovaţiilor sale.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al ADR Vest, este vorba de Polaris 2.0, un sistem de balizaj portabil pentru pistele de aterizare/ decolare, realizat în urma unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Luminile de pe pista de aterizare pot fi controlate din Petroșani

”Sistemul are o autonomie ridicată datorită bateriei proprii care poate fi completată, la nevoie, şi de una adiţională. Are versatilitate, pentru că funcţia lămpii se poate schimba în funcţie de necesităţile tehnice, iar comunicarea şi controlul lui pot fi făcute de la distanţă, atât prin radio, cât şi prin tehnologia Internet of Things.

Cu ajutorul acestei reţele, putem face inclusiv mentenanţa acestui sistem chiar de la noi, din Petroşani, iar dacă e nevoie de o piesă de schimb, o putem trimite imediat.” – a declarat Adrian Apostu, unul dintre acţionarii Electromax, compania care a creat sistemul.

Avioanele pot trece chiar peste balize, fără a fi accidente

”O altă inovaţie apreciată de juriu a fost faptul că sistemul nostru a inclus o serie de elemente tangibile magnetice care fac balizele să fie reutilizabile în cazul trecerii peste ele, fără ca asta să afecteze în vreun fel aparatele de zbor”, a declarat Adrian Apostu.

Compania din Petroșani a dat lovitura, mai multe aeroporturi din lume vor să cumpere balizele

Înregistrat la OSIM în toamna aceasta, Polaris 2.0 a fost dezvoltat printr-un proiect pilot finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de 1,27 milioane de lei, dintre care 964.000 de lei sunt fonduri nerambursabile. În cadrul acestui proiect, a fost achiziţionată linia pilot de fabricaţie a produsului, iar acesta poate fi realizat în serie.

De altfel, în urma premiului câştigat la München, mai multe aeroporturi din lume şi-au manifestat intenţia de a achiziţiona sistemul de la compania din Petroşani.

Compania Electromax din Petroșani a realizat conceptul și a furnizat proiectoarele pentru iluminatul arhitectural din Deva:

Iluminat arhitectural la Deva, după un concept Electromax. VIDEO: Primăria Municipiului Deva

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente