sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATESCANDALUL ”Azilele groazei” BUBUIE în județul Hunedoara. Premierul Ciolacu cere SUSPENDAREA șefei...

SCANDALUL ”Azilele groazei” BUBUIE în județul Hunedoara. Premierul Ciolacu cere SUSPENDAREA șefei AJPIS și controale la Poliția Județeană

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi, 20 iulie, în şedinţa de Guvern, suspendarea din funcţie a directorilor Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) din Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Teleorman, Hunedoara, Vrancea şi Bucureşti.

Solicitarea premierului vine în urma finalizării controalelor la centrele de îngrijire a bătrânilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, de la nivel naţional.

Marcel Ciolacu a declarat că există ”o situaţie de netolerat, judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin, toate sub ochii funcţionarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave, închise sau cu activitatea suspendată”.

În judeţul Hunedoara au fost descoperite TREI azile pentru bătrâni care funcţionau ILEGAL, toate sub ochii funcţionarilor statului român.

Laura Simona Sabău este directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Hunedoara. Prim-ministrul Marcel Ciolacu o vrea destituită. Foto: Facebook/Laura Sabău

ACTUALIZARE: Laura Simona Sabău, director executiv AJPIS Hunedoara, a fost suspendată din funcţie şi este cercetată disciplinar

”Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) s-au sesizat şi au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii (IM), Dantes Bratu, respectiv a directorilor executivi ai AMPIS Bucureşti, AJPIS Arad, AJPIS Constanţa, AJPIS Giurgiu, AJPIS Hunedoara, AJPIS Maramureş, AJPIS Teleorman şi AJPIS Vrancea”, a transmis, joi, Ministerul Muncii.

Potrivit sursei citate, ocupanţii acestor posturi sunt suspendaţi din funcţiile de conducere pe perioada cercetării disciplinare.

Control şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara

Premierul Marcel Ciolacu a mai afirmat că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm cu totul instituţii care s-au dovedit incapabile să facă față şi a anunţat că secretarul de stat Bogdan Despescu a dispus deja controale la Inspectoratele Judeţene de Poliţie din Arad, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi la nivelul Poliţiei Capitalei.

Ciolacu a mai cerut preşedinţilor de Consilii Judeţene din judeţele amintite (printre care şi Hunedoara) SCHIMBAREA DIN FUNCŢIE a directorilor DGASPC

Premierul a mai cerut preşedinţilor de Consilii Judeţene, în subordinea cărora se află Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), din judeţele amintite, să înceapă să schimbe toţi directorii din funcţie.

Sursa video: Facebook/Marcel Ciolacu

Din informațiile obținute de NewsHD.ro, la DGASPC Hunedoara, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, nu au fost găsite nereguli în activitate, deci nu ar exista niciun motiv pentru destituirea directoarei Geanina Ianc. DGASPC Hunedoara are în subordine centrele de stat pentru vârstnici.

TREI AZILE CU PROBLEME ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA

Controalele mixte efectuate, în ultima săptămână, și coordonate de Instituția Prefectului județului Hunedoara au evidențiat pe raza județului existența a trei centre cu probleme în care activitatea s-a derulat clandestin. Aceste trei centre nu au acte conforme cu legislația în vigoare, ”detaliu” care nu le permite ”cazarea beneficiarilor”. Cu alte cuvinte, aceste locații au funcționat clandestin, fiindcă organele statului ”nu ar fi avut cunoștință”. – scriu jurnaliștii de la Gazeta de Dimineață.

Un avocat, o jurnalistă, un medic

Asociația Pridvorul-Băcia, controlată de un avocat, Asociația Casa Divină-Cristur, condusă de un jurnalist, și Asociația Alexandru Ciuhat-Deva, condusă de un medic, sunt cele trei asociații care ”și-au asumat” afaceri destinate îngrijirii persoanelor vârstnice din județul Hunedoara. Acestea sunt cele trei centre în care a fost dispusă ”suspendarea activității”.scrie GDD. Citește mai mult AICI.

Ce capete urmează să mai cadă în judeţul Hunedoara în urma scandalului „Azilele groazei”?

Depinde de cât de mult va dori să vorbească, pe parcursul cercetării disciplinare, directorul executiv (suspendat) al AJPIS Hunedoara, Laura Simona Sabău, şi DACĂ anunţata cercetare disciplinară va dori să afle adevărul sau să muşamalizeze conexiunile acestui scandal cu zona politică.

Despre AJPIS Hunedoara

Conducerea AJPIS Hunedoara:

SABĂU LAURA SIMONA, Director Executiv

DUMITRESCU RAIRA CECILIA, Șef serviciu Serviciul Beneficii de Asistență Socială, Programe de Servicii Sociale, Incluziune Socială, Egalitate de Șanse

COLIȘAR LĂCRĂMIOARA LILIANA, Șef serviciu Serviciul Economic, Financiar și Contabilitate, Resurse Umane, Administrativ și Achiziții publice

TODEA COSMIN NICOLAE, Șef serviciu Inspecţie Socială

În total, în organigrama AJPIS Hunedoara sunt 34 de posturi. Una dintre atribuțiile angajaților AJPIS este ”prevenirea erorii, fraudei şi corupţiei în sistemul de acordare a beneficiilor de asistenţă socială şi a serviciilor sociale.
.

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente